tromaktiko: Πιάνουν «ταβάνι» τα κρυπτονομίσματα

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πιάνουν «ταβάνι» τα κρυπτονομίσματα



Οι ημέρες των παχιών αγελάδων φτάνουν στο τέλος τους για τα κρυπτονομίσματα και...
την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο συνιδρυτής της Ethereum, Βίταλικ Μπούτεριν.

«Ο χώρο της τεχνολογίας Blockchain έχει φτάσει σε ένα σημείο κορεσμού», δήλωσε ο Μπούτεριν σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Τα πρώτα 6-7 χρόνια, η ανάπτυξη στο Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα στην κοινότητα του Blockchain ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το μάρκετινγκ με στόχο τη διάδοση και την ευρύτερη αποδοχή τους. «Αυτή η στρατηγική έχει αρχίσει να εξαντλεί τα περιθώριά της», σημειώνει ο Μπούτεριν.

Το επόμενο βήμα είναι όσοι ενδιαφέρονται ήδη στα κρυπτονομίσματα να εμπλακούν με πιο ουσιαστικό τρόπο, υποστηρίζει ο ίδιο. «Από τους ανθρώπους που απλώς ενδιαφέρονται, θα περάσουμε στις εφαρμογές της πραγματικής οικονομίας».

Το Ether, το κρυπτονόμισμα που βρίσκεται πίσω από το blockchain της Ethereum, έχει χάσει πάνω από το 80% της αξίας του σε σύγκριση με τα υψηλά Ιανουαρίου και κυμαίνεται πλέον στα 250 δολάρια.

Η ελεύθερη πτώση του κρυπτονομίσματος επισπεύτηκε τον Αύγουστο όταν κάποιες start-up που πληρώνονται σε Ether ρευστοποίησαν ένα μέρος των αποθεμάτων τους για να καλύψουν τα τρέχοντά έξοδά τους. Το Bitcoin έχει χάσει άνω του 50% της αξίας του το ίδιο διάστημα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!