tromaktiko: Δωρεάν εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Κολωνού

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Δωρεάν εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Κολωνού



Εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο φέρνει και αυτόν...
τον Σεπτέμβριο το Φεστιβάλ Κολωνού, στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας. Για μία ακόμα χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που συνδυάζουν την αρχαία τραγωδία με σύγχρονα στοιχεία, καθώς και την ποιότητα με την πρωτοτυπία και την ψυχαγωγία, και όλα αυτά θα λάβουν χώρα στο Θέατρο Κολωνού από τις 3 ως τις 22 Σεπτεμβρίου.

 Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει με την πρώτη παρουσίαση του μουσικού έργου «Προμηθέας» του Λουκά Θάνου στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, λιμπρέτου βασισμένου στην τραγωδία του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, με τον Ψαραντώνη και τη συμμετοχή της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα υποδέχεται στη σκηνή τη συνθέτρια και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, σε μια συναυλία με συνθέσεις της καλλιτέχνιδας, αλλά και διεθνή τάνγκο, κινηματογραφική μουσική και μελωδίες από τα Βαλκάνια.

Την επομένη η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό σε ένα μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος και Σταμάτης Μπερής σε μια ατμοσφαιρική συναυλία μεταφέρουν τους ακροατές στη νύχτα του Ιουλίου του 1990 με την αξέχαστη συνύπαρξη επί σκηνής των τριών σύγχρονων μύθων Λουτσιάνο Παβαρότι, Πλάθιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας, ενώ την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου το κοινό θα περιηγηθεί με τους ήχους της Big Band στον κόσμο της ελληνικής μουσικής.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και ο Λευτέρης Ελευθερίου με το ιδιαίτερο και πληθωρικό χιούμορ τους ξανασυστήνουν πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα μέσα από τη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό σε μια μουσική παράσταση που θα ενθουσιάσει. Την επομένη, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής μαζί με τον ερμηνευτή Ζαχαρία Καρούνη παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο συγγραφέα, ποιητή και στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το Φεστιβάλ κλείνει με τον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος συμπράττει με την Klaudia Delmer και τον Αντώνη Κορωναίο σε ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ξαναζωντανεύοντας τις στιγμές όπου γεννήθηκαν λατρεμένα τραγούδια, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της κοινής δισκογραφικής του δουλειάς με τη χαρισματική ερμηνεύτρια.

Οσον αφορά τις θεατρικές παραστάσεις που συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές «το Φεστιβάλ Κολωνού αποτελεί φέτος την απόλυτη πρόταση και για τους λάτρεις του θεάτρου με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από καταξιωμένες και νέες καλλιτεχνικές ομάδες και δημιουργούς, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς».

Ετσι λοιπόν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου «Η νεράιδα του φεγγαριού» με τη Σάρα Εσκενάζυ, βασισμένη σε μύθο της Ιαπωνίας, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Κολωνού για να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Ιων» του Ευριπίδη από το Αλφα Ιδέα Θέατρο με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και τη Δήμητρα Χατούπου. Στις 14 Σεπτεμβρίου, «Το μικρό πόνι», του ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα, ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, θα ευαισθητοποιήσει το κοινό εστιάζοντας στο θέμα του εκφοβισμού, της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας. Το Σάββατο 15 του μήνα τη σκυτάλη παίρνει το ελισαβετιανό δράμα «Εδουάρδος Β΄» του Μάρλοου από το Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη. Τέλος, στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Κολωνού ανεβαίνει η western κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη «Αγρια Δύση», με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Μπέσυ Μάλφα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Οι εκδηλώσεις στην πλειονότητά τους είναι δωρεάν. Ωστόσο, για εκείνες που έχουν είσοδο, έχει ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων με τιμή 5 ευρώ. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας www.viva.gr με τη χρήση μόνο χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Η πώληση εισιτηρίων με μετρητά θα γίνεται δύο ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης στο Θέατρο Κολωνού και θα αφορά μόνο τα εισιτήρια της συγκεκριμένης ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ επισκεφθείτε τη σελίδα του ΟΠΑΝΔΑ (www.opanda.gr)

Info
Φεστιβάλ Κολωνού
3-22 Σεπτεμβρίου 2018
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός Σεπόλια και Σταθμός Λαρίσης. Τρόλεï: No 12 (Ζάππειο - Περιστέρι), στάση «Αρμονία». Λεωφορείο: 057 (Ομόνοια - Λόφος Σκουζέ), στάση «Πλατεία Κολωνού»
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!