tromaktiko: Περί αύξησης της θητείας

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Περί αύξησης της θητείας



Διαβάζω αγανακτισμένος τις σκέψεις του υπουργού εθνικής αμύνης και ακούω με έκπληξη τις δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και του υφυπουργού που δηλώνουν οτι ενδέχεται αύξηση της θητείας, λόγω έλλειψης οικονομικών για πρόσληψη ΕΠΟΠ και θέλω να τους ρωτήσω τα εξης...

1) Γιατί θα πρέπει να πληρώσει και πάλι ο νεοέλληνας τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης , δεν του έφτανε η ανεργία, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και όλα τα άλλα δεινά της οικονομικής κρίσης, τώρα θα πρέπει να υπηρετεί και περισσότερο για να εξυπηρετήσει για μια ακόμη φορά το κράτος?
2) Γιατί ο νέος Έλληνας στρατιώτης αντιμετωπίζεται ως πιόνι της εκάστοτε εξουσίας και του κράτους που όταν έχει λεφτά τον βάζει να υπηρετεί 9 μήνες και όταν δεν έχει 12?
3) Φαντάζομαι οτι αύξηση θητείας θα πρέπει να γίνεται καθαρά για αμυντικούς λόγους πάντα και όχι για οικονομικούς η κάνω λάθος?
4) Σκέφτηκε κανείς απο τους επιτελείς του υπουργείου αμύνης οτι σε τέτοιες περιόδους οικονομικής κρίσης, οι νέοι θα πρέπει να εργάζονται και όχι να παραμένουν ακόμα πιο πολύ στην ανεργία όντας στρατιώτες?
5) Ρώτησε κανείς απο τους επιτελείς του υπουργείου αμύνης , αν η ελληνική οικογένεια σε τέτοια οικονομική κρίση μπορεί να πληρώνει το παιδί της που υπηρετεί ως στρατιώτης για ακόμα περισσότερους μήνες?
6) Υπάρχει χώρα στην ευρωπαϊκή ένωση σήμερα που έχει υποχρεωτική θητεία και συζητά εν έτι 2011 την αύξηση θητείας?
7) Γιατί τέτοια ξαφνική απαξίωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αμύνης στους ΕΠΟΠ , όταν οι αποδοτικότεροι στρατοί διεθνώς αποτελούνται κατά κύριο λόγο για να μη πω αποκλειστικά απο επαγγελματίες οπλίτες?
8) Τι θα γίνει αν αύριο μεθαύριο χειροτερέψει η οικονομική κρίση ? θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η θητεία? μήπως τελικά φτάσουμε στο 36 μηνο που υπηρετούσαν κάποτε στην Ελλάδα επί γενικής επιστράτευσης? η μήπως θέλουμε να μοιάσουμε σε χώρες με στρατιωτικά καθεστώτα?
Κύριε Μπεγλίτη οι νέοι αυτής της χώρας λενε ΟΧΙ στην αύξηση θητείας!
Σκεφτείτε το....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!