tromaktiko: Επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η Ιαπωνία

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η Ιαπωνία



Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Τρίτη νέο πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιβραδυνόμενη οικονομία της χώρας, την...
τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σε ανακοίνωση μετά από τη συνεδρία της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, η BoJ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού, που αποτελεί το κύριο εργαλείο πολιτικής, κατά 11 τρισεκατομμύρια γιεν στα 91 τρις, διατηρώντας ταυτόχρονα το βασικό της επιτόκιο στο 0,1%.

Οι ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας έγιναν ύστερα από πολιτικές πιέσεις για νέα δράση, στον απόηχο στοιχείων που καταδεικνύουν επιβράδυνση της ανάκαμψης στην χώρα, λόγω της παγκόσμιας επιβράδυνσης, αλλά και του ισχυρού γιεν που επιδρά αρνητικά στις εξαγωγές.

"Η Τράπεζα έκρινε πρέπων να αναλάβει περαιτέρω επιθετικές νομισματικές πολιτικές, προκειμένου να αποτρέψει την απόκλιση της οικονομίας από το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης", αναφέρει ανακοίνωση της BoJ.

Παράλληλα, η BoJ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη μέχρι το Μάρτιο του 2013, λέγοντας ότι αναμένει πλέον ρυθμό ανάπτυξης 1,5%, σε σχέση με 2,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!