tromaktiko: «Αγγίζει» τα 7,3 εκ. ευρώ το «φέσι» του Νοσοκομείου Τρικάλων και ενίσχυση με 2 Ιατρούς

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Αγγίζει» τα 7,3 εκ. ευρώ το «φέσι» του Νοσοκομείου Τρικάλων και ενίσχυση με 2 Ιατρούς



Τα χρήματα που είχε υποσχεθεί το Υπουργείο για τα Νοσοκομεία της χώρας ως επιπλέον χρηματοδότηση, ήρθανε και πλέον η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει ποσό 24 εκ. ευρώ, να ρίξει στην αγορά καλύπτοντας μέρος των χρεών των Νοσοκομείων... και να προβαίνουν στις έγκαιρες παραγγελίες των απαραίτητων υλικών και φαρμάκων.
Μιλώντας στο trikalanews.gr ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Λάζαρος Μακρής, τόνισε πως «δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για ελλείψεις υλικών , τα Νοσοκομεία ενισχύονται με πρόσθετη χρηματοδότηση».
Για το Νοσοκομείο Τρικάλων, το χρέος είναι 7.260.858,31 ευρώ και μέσω της επιπλέον χρηματοδότησης, θα δοθεί κάποιο ποσό προς την κατεύθυνση να μειωθεί το χρέος.
«Εμείς προχωρούμε στην συνεργασία Νοσοκομείων γιατί χάρις στους Ιατρούς και το προσωπικό που έχουν γνώση της αποστολής τους η συνεργασία των Νοσοκομείων υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο, άσχετα αν κάποιοι βλέπουν …”συγχωνεύσεις” Νοσοκομείων μέσω αυτής της συνεργασίας», επισημαίνει ο κ. Μακρής και τονίζει πως «Οδοντίατρος που υπηρετεί στον Βόλο θα έρθει να καλύψει το κενό της θέσης στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπως και Ιατρός της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καρδίτσας θα έρθει στα Τρίκαλα, ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο λόγω συνταξιοδότησης του Διευθυντή της Τεχνητής Μονάδας Νεφρού του Νοσοκομείου Καρδίτσας, το κενό θα καλυφθεί από το Νοσοκομείο Τρικάλων, όπως σήμερα που Τεχνολόγος από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων βοηθά την λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καρδίτσας».
Στο ερώτημά μας ως πότε τα κενά θα καλύπτονται με …εσωτερικές μετακινήσεις Ιατρών, ο κ. Μακρής, επισήμανε πως «ζητήσαμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και αναμένουμε πλέον τις σχετικές εγκρίσεις για 70 θέσεις επικουρικού προσωπικού νοσηλευτικού και παραϊατρικού, προκειμένου να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας και μην ξεχνάμε ότι προσελήφθησαν 21 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!