tromaktiko: “Τραβιούνται” σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη για ΚΤΕΟ!

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

“Τραβιούνται” σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη για ΚΤΕΟ!



Παραμείνει κλειστό το δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πηγαίνουν σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Υποχρεωμένοι να μετακινούνται στο δημόσιο ΚΤΕΟ Καβάλας είτε αυτό της Αλεξανδρούπολης είναι οι ...
οδηγοί μεγάλων οχημάτων, όπως οι ιδιοκτήτες βυτίων, προκειμένου να λάβουν τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο για τα οχήματά τους καθώς από την 1η Ιανουαρίου το δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης παραμείνει κλειστό.

«Από τη στιγμή που το δημόσιο ΚΤΕΟ είναι κλειστό στην Ξάνθη, εμείς για τα βυτία μας πρέπει να πάμε είτε στην Καβάλα είτε στην Αλεξανδρούπολη. Το κόστος και η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση καταλαβαίνεται ότι υπάρχουν και τα πρόστιμα που θα μας επιβληθούν» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης κ. Γιάννης Σιούτας, εξηγώντας πως «τα αυτοκίνητα όμως αυτά είναι για να κινούνται μέσα στην πόλη και είναι δύσκολο να τα πας μέχρι την Αλεξανδρούπολη για να περάσεις ΚΤΕΟ. Πέραν το χρόνου που χάνει κανείς για να πάει έως εκεί, πρέπει μετά τον έλεγχο να ξαναπάει για να πάρει τα έγγραφα γιατί απαιτούνται μερικές ημέρες για να εκδοθούν αυτά».

Όπως είναι γνωστό τους τελευταίους πέντε μήνες το δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης παραμένει κλειστό, καθώς δεν έλαβε τη σχετική πιστοποίηση από το αρμόδιο Υπουργείο, διαδικασία που σύμφωνα με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης αναμένεται να ολοκληρωθεί από μέρα σε μέρα, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

«Είμαστε στη διαδικασία της πιστοποίησης και από μέρα σε μέρα περιμένουμε από τον αρμόδιο φορέα να μας εγκρίνει και περιμένουμε τη δική του πιστοποίηση ώστε το Υπουργείο να μας δώσει την προσωρινή άδεια λειτουργίας και να ανοίξει και πάλι το ΚΤΕΟ» επισημαίνει η αναπληρώτρια του Προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κοντογιαννίδου, εξηγώντας πως μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το εάν οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα επιβαρυνθούν με την καταβολή προστίμων σε περίπτωση που μέχρι την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ έχει παρέλθει η κατά το νόμο προθεσμίας του απαραίτητου τεχνικού ελέγχου.

ThrakiToday
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!