tromaktiko: Κινέζικη σφήνα και για τη ΔΕΗ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κινέζικη σφήνα και για τη ΔΕΗ



Οι Κινέζοι έχουν μεγάλες ενεργειακές βιομηχανίες, οι οποίες μάλιστα διακρίνονται για την εξωστρέφειά τους και αναζητούν γέφυρες με την Ευρώπη.

Συνωστισμός ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τους παραδοσιακούς ενδιαφερόμενους (Γάλλους και άλλους ...δυτικοευρωπαίους) στο κόλπο μπαίνουν και Ασιάτες.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον για την περίπτωση φέρεται να εκδήλωσε και η Κίνα, κατά το τελευταίο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού εκεί. Οι Κινέζοι έχουν μεγάλες ενεργειακές βιομηχανίες, οι οποίες μάλιστα διακρίνονται για την εξωστρέφειά τους και αναζητούν γέφυρες με την Ευρώπη. Η ΔΕΗ συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο, γι αυτό και το Πεκίνο ζήτησε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το εγχείρημα.

Σφήνα, πάντως, μπαίνει και το Κατάρ, μέσω του κρατικού fund, το οποίο επενδύει σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Τα αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν και φροντίζουν από τώρα να παίρνουν τα μέτρα τους. Τέλος, σφήνα έχει μπει και το ρωσικό ενδιαφέρον, το οποίο, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν εξέλειψε. Πολλά πάντως αναφορικά με την περίπτωση της ΔΕΗ, σε ό,τι έχει να κάνει τη Μόσχα, θα παίξει η κατάληξη του project της ΔΕΠΑ, που εξελίσσεται σε κομβικό, από πολλές απόψεις, τελικά.

voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!