tromaktiko: Πρώην μαοϊστές το ζευγάρι που κρατούσε «σκλάβες» τρεις γυναίκες στο Λονδίνο

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πρώην μαοϊστές το ζευγάρι που κρατούσε «σκλάβες» τρεις γυναίκες στο Λονδίνο



Τις ταυτότητες του ζεύγους που κρατούσε φυλακισμένες τρεις γυναίκες για περισσότερα από 30 χρόνια σε σπίτι στο Λονδίνο, έδωσε το BBC. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πρόκειται για...
τον Αραβιντάν Μπαλακρίσναν και την σύζυγό του Τσάντα, πρώην μαοϊστές.

Σύμφωνα με μαρξιστικά αρχεία, το ζευγάρι ήταν ηγετικά στελέχη του Κέντρου Μνήμης του Μάο Τσε Τουνγκ, το οποίο είχε τη βάση του στο Μπρίξτον του νοτίου Λονδίνου τη δεκαετία του 1970.

Σε έφοδο της Αστυνομίας τη δεκαετία του '70 είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ο Αραβιντάν Μπαλακρίσναν με τη σύζυγό του.

Ο 73χρονος Μπαλακρίσναν και η 67χρονη σύζυγός του συνελήφθησαν την Πέμπτη. Έναν μήνα νωρίτερα οι Αρχές είχαν απελευθερώσει τρεις γυναίκες, οι οποίες -σύμφωνα με τις Αρχές- είχαν υποστεί «σωματική και ψυχική κακοποίηση».

Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο με εγγύηση μέχρι τον Ιανουάριο.

Οι γυναίκες εκτιμάται ότι κρατούνταν ως «σκλάβες» εδώ και δεκαετίες, από τότε που οι δύο μεγαλύτερες είχαν ενταχθεί σε ένα κοινόβιο, το οποίο είχε οργανωθεί γύρω από μία πολιτική ιδεολογία, πριν από περίπου 35 χρόνια.

Τώρα οι τρεις γυναίκες -μία 30χρονη Βρετανίδα, μία 57χρονη Ιρλανδή και μία 69χρονη από τη Μαλαισία- βρίσκονται υπό την προστασία μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Η 30χρονη εκτιμάται ότι είχε ζήσει όλη της τη ζωή στο σπίτι αυτό. Σύμφωνα με την Daily Mail είχε γράψει περισσότερες από 200 παθιασμένες επιστολές στον γείτονά της.

philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!