tromaktiko: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα, από τα παραστατικά του ΤΑΥΤΕΚΩ που καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά του Φεβρουαρίου ΄12;

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα, από τα παραστατικά του ΤΑΥΤΕΚΩ που καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά του Φεβρουαρίου ΄12;



«Πότε προβλέπεται να καταβληθούν τα χρήματα, από τα παραστατικά που καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά της 12ης Φεβρουαρίου 2012, στους δικαιούχους, δεδομένου ότι... οι τελευταίοι έχουν ήδη προσκομίσει τα σχετικά αντίγραφα;» ερωτά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης «σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ΑΔΑ ΒΛ17-ΠΕΛ από 7-11-2013, εγκρίνεται η πληρωμή των ποσών που προκύπτουν από παραστατικά ιατροφαρμακευτικών δαπανών που είχαν υποβληθεί στον Τομέα Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής & Αμέρικαν Εξπρές του ΤΑΥΤΕΚΩ και καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά της 12.2.2012, στους δικαιούχους με προσκόμιση αντιγράφων επικυρωμένων από τον εκδότη τους, εξαιρουμένων των ποσών, δικαιούχων Αττικής, συνολικής αξίας 133.018,19 Ευρώ που είχαν εγκριθεί με την αρ. πρωτ. Γ/Φ21230/28490/5781/8-1-2013 Υπουργική Απόφαση.»

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, η πληρωμή των δαπανών που είχαν ενταλματοποιηθεί και τα παραστατικά αυτών είχαν καταστραφεί πριν την εξόφλησή τους, θα γίνει με προσκόμιση αντιγράφων επικυρωμένων από τον εκδότη τους.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, παρά το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν προσκομίσει τα αντίγραφα των παραστατικών, μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει τα ποσά που δικαιούνται, ενώ ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό πότε προβλέπεται να καταβληθούν τα εν λόγω ποσά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!