tromaktiko: AYTEΣ είναι οι πρώτες γυναίκες... Ράμπο των ΗΠΑ: Πώς άντεξαν 62 μέρες στην κόλαση; [photos + video]

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

AYTEΣ είναι οι πρώτες γυναίκες... Ράμπο των ΗΠΑ: Πώς άντεξαν 62 μέρες στην κόλαση; [photos + video]



Δύο αμερικανίδες, η Shaye Haver και η Kristen Griest έγραψαν ιστορία όταν έγιναν πριν μερικές μέρες οι πρώτες γυναίκες να περάσουν με επιτυχία το εξουθενωτικό πρόγραμμα καταδρομέων (Ranger Course) του αμερικανικού στρατού...
Οι δύο γυναίκες συμπλήρωσαν το 62μερο πρόγραμμα που μαθαίνει στους εκπαιδευόμενους «πώς να ξεπεράσουν τη κούραση, την πείνα και το στρες για να οδηγήσουν μικρές μονάδες στρατιωτών κατά τη διάρκεια καταδρομών», με εκπαίδευση σε δάση, βουνά και έλη της πολιτείας της Φλόριντα. Οι καταδρομείς του στρατού είναι στρατιώτες σε ετοιμότητα που έχουν εκπαιδευτεί σε δύσκολα φυσικά περιβάλλοντα και συχνά στέλνονται σε στόχους ειδικών αποστολών.



Φανταστείτε: «ένα τεστ σωματικής αντοχής που περιλαμβάνει 49 πους-απ, 59 κοιλιακούς, τρέξιμο 8 χιλ. (5 μίλια) σε 40 λεπτά, 6 έλξεις στο μονόζυγο με κλειστή λαβή, τεστ κολύμβησης, τεστ καθοδήγησης στο έδαφος, περπάτημα 19,3 χιλ. (12 μίλια) σε τρεις ώρες, αρκετοί δρόμοι μετ' εμποδίων, τέσσερις μέρες αναρρίχησης βουνών, τρεις ρίψεις με αλεξίπτωτο, τέσσερις εναέριες επιθέσεις σε ελικόπτερα, πολλαπλές κινήσεις σε φουσκωτά, και 27 μέρες αναπαραστάσεων περιπολιών εν ώρα μάχης».















     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!