tromaktiko: Αποκάλυψη: Έτσι επικοινωνούν μυστικά οι Τζιχαντιστές μεταξύ τους!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αποκάλυψη: Έτσι επικοινωνούν μυστικά οι Τζιχαντιστές μεταξύ τους!



Μετά την επίθεση των Τζιχαντιστών την περασμένη Παρασκευή...
στο Παρίσι, ειδικοί στην τρομοκρατία άρχισαν να "χτενίζουν" το διαδίκτυο για να βρουν την ανάληψη της ευθύνης, την οποία και βρήκαν μερικές ώρες αργότερα στην ανερχόμενη εφαρμογή Telegram.   Πρόκειται για μία δωρεάν κρυπτογραφημένη εφαρμογή αποστολής και λήψης μηνυμάτων, η οποία και εφευρέθηκε από δύο Ρώσους επιστήμονες.  

Τον τελευταίο χρόνο, το Telegram έχει γίνει το πιο δημοφιλές μέσο αποστολής μηνυμάτων παγκοσμίως, συναγωνιζόμενο ακόμα και το WhatsApp, ενώ έχει καταστεί το επίσημο μέσο έκφρασης του Ισλαμικού Κράτους.   To ISIS, παρά το γεγονός ότι έχει ισχυρή παρουσία στο Twitter, oι λογαριασμοί του κλείνουν τόσο από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όσο και τους Anonymous, ενώ το Telegram, είναι ένα πιο φιλικό μέσω για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

 Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες επικοινωνίας, όπως οι Diaspora, Friendster, VK και πολλές άλλες, αναφέρει ο JM Berger του Βrookings Institute, όμως το Telegram είναι το μόνο που μοιάζει σε κινητικότητα κοινού με το Twitter, όταν αυτό ξεκινούσε   Τον προηγούμενο μήνα το Telegram λάνσαρε μία υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν πληροφορίες από ανώνυμες πηγές.   Πέρσι η εταιρεία υποστήριζε ότι έχει 50 εκατ. χρήστες οι οποίοι στέλνουν 1 δισ. μηνύματα ημερησίως
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!