tromaktiko: Η τρικαλινή μπομπότα έγινε gourmet στην Ολλανδία

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η τρικαλινή μπομπότα έγινε gourmet στην Ολλανδία



Σε... must της γαστρονομίας έχει εξελιχθεί στην Ολλανδία η Τρικαλινή και... καραγκούνικη κουζίνα, ελέω των προσπαθειών της οικογένειας Μπαμπατσιά.

Μετά τη θρυλική λαχανόπιτα, την μπατζίνα και τον τραχανά, από φέτος στο Restaurant Filoxenia σερβίρεται και ο παραδοσιακός «πλαστός», η πίτα δηλαδή που γίνεται με αλεύρι μπομπότα (καλαμπόκι), λάχανα και τυρί φέτα!... Την φτιάχνει κάθε πρωί η κυρά Θοδώρα Μπαμπατσιά και είναι πια η πρώτη επιλογή των Ολλανδών. Σε λίγο θα την σερβίρουν και με... ξυνόγαλο, για να γίνει πια το απόλυτο καραγκούνικο gourmet! 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!