tromaktiko: Νίκος Φίλης: «Κάποιοι ξεχνούν να ενημερώσουν»

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Νίκος Φίλης: «Κάποιοι ξεχνούν να ενημερώσουν»



Μετά την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επαναφορά των... εκπαιδευτικών με την παράλληλη επανίδρυση τομέων και ειδικοτήτων διορθώθηκε μια ακόμα αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Με το άρθρο 39 του νόμου 4369/2016, που δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναγνωρίζεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Μέριμνα υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους δεν εκδόθηκε ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Για αυτούς τους εκπαιδευτικούς το χρονικό διάστημα από τις 22 Μαρτίου του 2014 μέχρι και τις 11 Μαΐου του 2015, ημερομηνία δημοσίευσης του ν.4325/2015, θεωρείται ως χρόνος κατά τον οποίο είχε παραταθεί η διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που αποκαθιστά υπηρεσιακά και μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης δήλωσε:

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης σιωπούν για την πλήρη απόδοση των δικαιωμάτων στους εκπαιδευτικούς που η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας/ απόλυσης. Μαζί τους όμως - και αυτό είναι το δυστύχημα -σιωπούν ορισμένες συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις. «Ξεχνούν» και αρνούνται να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για μια ακόμα φορά για ζητήματα που επιλύονται σήμερα την κυβέρνηση της Αριστεράς και αποτελούσαν αιτήματα αιχμής του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Η ψηφοφορία στη Βουλή για τις διατάξεις για την επαναφορά των εκπαιδευτικών στα σχολεία και την επανίδρυση των τομέων και ειδικοτήτων ήταν ο καθρέφτης των θέσεων όλων των ποιητικών δυνάμεων απέναντι στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης. Αυτές τις διατάξεις, καταψήφισαν με συνέπεια η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ενώ με φαρισαϊσμό ΠΑΡΩΝ ψήφισαν το ΚΚΕ, αποφεύγοντας να πάρει ξεκάθαρη θέση για την αποκατάσταση των αδικιών.

Οι εκπαιδευτικοί, όμως, δεν ξεχνούν. Θυμούνται τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και της τρόικας εσωτερικού και βέβαια αρνούνται να ταυτίσουν τη σημερινή κυβέρνηση με εκείνους που έθεσαν ως κεντρικό στόχο της πολιτικής τους την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!