tromaktiko: Θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη 2η Παναφρικανική και Μ. Ανατολής έκθεση τροφίμων και ποτών «Food Africa 2016» στο Κάιρο

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη 2η Παναφρικανική και Μ. Ανατολής έκθεση τροφίμων και ποτών «Food Africa 2016» στο Κάιρο



Με θετικό πρόσημο η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 2η Παναφρικανική και Μ. Ανατολής έκθεση τροφίμων και ποτών «Food Africa 2016» που πραγματοποιήθηκε στο...
Κάιρο της Αιγύπτου, όπου προβλήθηκαν τα ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα του νησιού μας.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο προβάλλοντας τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού όπως το ελαιόλαδο, τα είδη αρτοποιίας, την σταφίδα, τα τυροκομικά , τα νερά , τα αρωματικά φυτά, το μέλι, τους χυμούς κ.α. Την έκθεση, επισκέφθηκαν εκατοντάδες επιχειρηματίες, εισαγωγείς τροφίμων, από την Αίγυπτο, τις χώρες της Μ. Ανατολής, όπως επίσης χιλιάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα Κρητικά προϊόντα.

Στην τετραήμερης διάρκειας έκθεση το Κρητικό περίπτερο επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων Αιγύπτιοι, Σαουδάραβες, Ιορδανοί, Λιβανέζοι και από τα Αραβικά Εμιράτα, επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για εισαγωγές Κρητικών προϊόντων στις χώρες τους. Συγκεκριμένα περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνεργασίες με Κρήτες παραγωγούς κυρίως ελαιολάδου, χυμών, τυροκομικών προϊόντων και βοτάνων, των οποίων τα στοιχεία είναι στην διάθεση της Περιφέρειας Κρήτης και άμεσα θα κοινοποιηθούν στους αντίστοιχους επιχειρηματίες του νησιού.

Η Αντιπεριφερειάχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη αναφερόμενη στην συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 2η Food Africa επεσήμανε: «Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθεί η Περιφέρεια με την στήριξη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, με την συμμετοχή μας στην συγκεκριμένη έκθεση η Κρήτη βάζει τα «θεμέλια» για να αναπτυχθεί το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού μας και να διευρυνθούν οι εμπορικές σχέσεις στην περιοχή. Η Αίγυπτος είναι το μεγάλο «σταυροδρόμι» για τα Κρητικά, τα Ελληνικά προϊόντα προς τις Αραβικές χώρες» δήλωσε η κ. Βρέντζου και πρόσθεσε: «Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι η εξωστρέφεια της οικονομίας της Κρήτης και η αύξηση των ποσοστών που κατέχουν τα Κρητικά προϊόντα, στις διεθνείς αγορές και το “άνοιγμα” νέων αγορών και αυτό επιχειρούμε με την συμμετοχή μας στην Food Africa, να ανοίξουμε την «πόρτα» στα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα στους καταναλωτές , στις χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής ».

Στην Κρητική αποστολή στην έκθεση του Καίρου συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κυριάκος Κώτσογλου, και το στέλεχος της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης της ΠΕ Λασιθίου Ελένη Δρακωνάκη.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο Χριστόδουλος Λάζαρης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Εμπορίου της Αιγύπτου Mohamed Abd El- Meguid, στελέχη της Ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ο Πρόεδρος της IFP Group (οργανωτής εκθέσεων στις Αραβικές χώρες) Aoun Albert, αλλά και πολλοί Έλληνες ομογενείς που εκδήλωσαν την χαρά τους για την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Κρητική Αποστολή επισκέφτηκε την Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιωάννη Παπαδόπουλο, τα μέλη της, καθώς και με τον Πρόξενο μας στην Αλεξάνδρεια Μανόλη Κακαβελάκη. Μάλιστα η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου ζήτησε από την Ελληνική παροικία να γίνει αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης για την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων του νησιού στην περιοχή τους. Παράλληλα στην έκθεση οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, με την διανομή πληροφοριακού υλικού για τον τουρισμό και την Κρητική διατροφή, ενώ προβαλλόταν σε video η τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!