tromaktiko: Πάνω από 2.300 τα κενά στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Πάνω από 2.300 τα κενά στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη



Του Βασίλη Παληγιάννη
Η ειδική αγωγή, το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαίδευσης, θα έπρεπε να διαθέτει το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από την πρώτη ημέρα...
έναρξης του διδακτικού έτους.

Είμαστε ήδη 4 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και δυστυχώς  υπάρχουν ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ που υπολειτουργούν, τμήματα ένταξης που δε λειτουργούν κι εξακολουθούν να μένουν ανικανοποίητα εκατοντάδες αιτήματα για παράλληλη στήριξη.


Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας πάνω από 300 είναι τα κενά εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και πάνω από 2.000 στην παράλληλη στήριξη.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Φτάνουν οι υποσχέσεις και οι αερολογίες. Πρέπει άμεσα να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια διασφάλισης των αναγκαίων πιστώσεων πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος για χιλιάδες μαθητές.

Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός, ώστε το σχολικό έτος 2017-2018 η στελέχωση όλων των δομών της ειδικής αγωγής να μην αποτελεί ζητούμενο.

Είναι αδήριτη ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση της ειδικής αγωγής. Εξυπακούεται, πως η όποια προσπάθεια αναβάθμισης πρέπει να συνδυαστεί με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να λήξει η ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται 5, 10, 15 χρόνια στην ειδική αγωγή.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!