tromaktiko: Περισσότερες επιλογές σχολών φέτος στις πανελλαδικές

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Περισσότερες επιλογές σχολών φέτος στις πανελλαδικές



Περισσότερες επιλογές σχολών θα έχουν φέτος οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι θα ριχτούν στη «μάχη»...
των πανελλαδικών εξετάσεων από τις 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, οι επιλογές των τελειοφοίτων Λυκείου που θα διεκδικήσουν μία θέση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ διευρύνονται, καθώς αρκετά τμήματα θα συμπεριληφθούν και σε επιπλέον επιστημονικά πεδία. Για παράδειγμα, ενώ μέχρι πέρυσι, κάποια τμήματα Πληροφορικής μπορούσαν να διεκδικήσουν μόνο οι υποψήφιοι οι οποίοι είχαν επιλέξει το 5ο πεδίο των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, από φέτος θα μπορούν να τα «σταυρώσουν» στο μηχανογραφικό τους δελτίο και όσοι επιλέξουν το 2ο πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Ενδεικτικά, βάσει της απόφασης του υπουργείου, στο 1ο πεδίο προστέθηκαν δύο τμήματα ΤΕΙ Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, στο 2ο πεδίο 13 τμήματα (π.χ. Πληροφορικής, Στατιστικής κ.ά.), στο 3ο πεδίο 22 τμήματα (Χημείας, Περιβάλλοντος κ.ά.), στο 4ο πεδίο πέντε τμήματα (4 Θεάτρου και το Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης) και στο 5ο πεδίο 20 τμήματα (Θεάτρου, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης κ.ά.). Την ίδια ώρα, αφαιρέθηκαν πέντε τμήματα από τρία επιστημονικά πεδία. Όσοι υποψήφιοι διεκδικήσουν σχολές από ένα μόνο επιστημονικό πεδίο θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο επιστημονικά πεδία θα εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα.

Σημειώνεται ότι φέτος θα διενεργηθούν πρώτα οι ενδοσχολικές εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν περί τις 31 Μαίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές (από τις 6 Ιουνίου). Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στον Φεβρουάριο.

Ο τρόπος, η διαδικασία και το χρονικό διάστημα υποβολής της αίτησης - δήλωσης θα καθοριστούν με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!