tromaktiko: Κύπρος: Ψάχνουν τη λύση για τα υπερπρονόμια

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κύπρος: Ψάχνουν τη λύση για τα υπερπρονόμια



Τον γόρδιο δεσμό των πολλαπλών συντάξεων θα κληθεί να λύσει προσεχώς η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής...

Ζητούμενο είναι να καταλήξει σε μια ρύθμιση που να μην προσκρούει σε συνταγματικά εμπόδια όπως συνέβη με τη Νομοθεσία του 2011, η οποία ακυρώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο (Νοέμβριος 2016) και το Ανώτατο Δικαστήριο (Οκτώβριος 2014).

Οι δύο αυτές νομολογίες είναι η βάση πάνω στην οποία το νομοθετικό Σώμα θα πρέπει να θεμελιώσει τη νέα ρύθμιση για να άρει μια στρέβλωση αρκετών ετών. Το θέμα είναι γνωστό: Δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν ή εξελέγησαν σε ένα ή περισσότερα αξιώματα παίρνουν σύνταξη (για την υπηρεσία τους στο Δημόσιο) και την ίδια ώρα παίρνουν μισθό για το αξίωμά τους, π.χ. βουλευτής, υπουργός, δήμαρχος, ανεξάρτητος αξιωματούχος κ.λπ.

Η δεύτερη πτυχή του θέματος αφορά όλους τους πιο πάνω, οι οποίοι αποχωρώντας από το δημόσιο αξίωμα παίρνουν ακόμη μια σύνταξη (ή και περισσότερες, αναλόγως των αξιωμάτων που υπηρέτησαν) επιπλέον της δημοσιοϋπαλληλικής. «Ασφαλώς και πρόκειται για στρέβλωση που πρέπει να τερματιστεί» επαναλαμβάνει στον «Φ» ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!