tromaktiko: Διπλωματικό επεισόδια ΗΠΑ-Κίνας για τη Νότια Σινική Θάλασσα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Διπλωματικό επεισόδια ΗΠΑ-Κίνας για τη Νότια Σινική Θάλασσα



Η Κίνα προειδοποίησε...
της ΗΠΑ να μιλάνε και να ενεργούν με προσοχή στο θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας καθώς το Πεκίνο είναι αφοσιωμένο στην επίλυση του ζητήματος μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων με τις χώρες που αφορά άμεσα.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσανγιινγκ έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης των συντακτών, σχολιάζοντας την αναφορά του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου που μίλησε για το θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ δεν είναι μέρος της διένεξης, ο εκπρόσωπος της Κίνας τόνισε την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία επί των νήσων της Νότιας Σινικής Θάλασσας και τα εφαπτόμενα σε αυτά χωρικά ύδατα καθώς επίσης την αφοσίωση του Πεκίνου στην προστασία των κυριαρχικών του και θαλασσίων δικαιωμάτων του.

Το Πεκίνο θα προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή και την ειρήνη και σταθερότητα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου φέρεται να δήλωσε πως «είναι ένα ερώτημα αν αυτά τα νησιά είναι πράγματι σε διεθνή ύδατα και όχι μέρος της Κινεζικής επικράτειας, τότε ναι θα υπερασπιστούμε διεθνής περιοχές από το να καταληφθούν από μια χώρα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!