tromaktiko: Αντιγόνη Κουλουκάκου: "Όταν ήμουν μικρή με φώναζαν ασχημόπαπο"

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Αντιγόνη Κουλουκάκου: "Όταν ήμουν μικρή με φώναζαν ασχημόπαπο"



 Βρίσκομαι Σουηδία για πρώτη φορά. Στοκχόλμη για την ακρίβεια.. έχω έρθει για τα γυρίσματα της ξενόγλωσσης ταινίας...
(στα αγγλικά απο Σουηδό σκηνοθέτη). Ήρθα 2 μέρες νωρίτερα για να νιώσω την ενέργεια της χώρας, πόλης ..και να προετοιμαστώ ψυχολογικά, το παίζω κουλ κ άνετη πάντα, αλλά δεν ισχύει..άγχος μέχρι να ακούσω το "Αction".

Τέλοσπάντων, όταν ήμουν μικρή με φώναζαν ασχημόπαπο, γιατί ήμουν άσχημη σαν παπάκι και περπατούσα και σαν παπάκι (το γιατί θεωρούμε άσχημα τα παπάκια βέβαια δεν το κατάλαβα ποτέ, αλλά σίγουρα δεν ειναι κύκνοι)..Δεν είχα πάρει ύψος ακόμα κι είχα στραβά πόδια, που είχε γίνει θέμα οικογενειακό αν θα με εγχειρήσουν ή όχι..όχι δεν έκανα ποτέ εγχείρηση.

Έχω ένα baby mark που μοιάζει με παπάκι στον αριστερό μου ώμο, ή απλά το είχα πιστέψει τόσο πολύ όλο αυτό που για εμένα ήταν το παπάκι μου ή ένας ακόμα λόγος για να είμαι ένα ασχημόπαπο με όλη την έννοια. Από μικρή αγαπούσα τους κύκνους...ποιος δεν αγαπάει αυτό το υπέροχο λευκό πλάσμα της φύσης, με αυτό το λαιμό και τη χάρη που δεν είναι τυχαία η ονομασία λίμνη των κύκνων - αν και βέβαια και σε αυτή την περίπτωση πριγκίπισσα που μεταμορφώνεται σε κύκνος δεν το λες και κατάρα...εγώ πάντα ονειρευόμουν να γίνω κύκνος από ασχημόπαπο που ήμουν.

Σήμερα ήμουν σε ένα πάρκο που λέγεται Râlis (εν συντομία), κ είδα έναν κύκνο...είδα κι άλλους έπειτα, αλλά πάντα υπάρχει ένας πρώτος που θα προσέξεις, που θα θαυμάσεις...και κάθε φορά σκέφτομαι τη δική μου ιστορία και για μία ακόμα φορά θα πω ότι όλοι έχουμε και το παπάκι και τον κύκνο μέσα μας...αρκεί να επιλέξουμε τι θέλουμε να είμαστε. Δεν ξέρω αν έγινα κύκνος, αλλά κάθε φορά που βάζω ένα στόχο σκέφτομαι πίσω στο χρόνο και θυμάμαι το παπάκι που ήμουν και πόσο πολύ ήθελα να γίνω ένας κύκνος. Φιλιά πολλά από Στοκχόλμη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!