tromaktiko: Κύκκου: ''Η εθνική ενότητα πάντοτε αποβαίνει το πολύτιμο οχηρό''

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Κύκκου: ''Η εθνική ενότητα πάντοτε αποβαίνει το πολύτιμο οχηρό''



Ηχηρό και ισχυρό μήνυμα για ενότητα απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, στην ομιλία του, αμέσως μετά το ...τέλος της Ακολουθίας του Αγιασμού των Υδάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε, με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, στους κήπους του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία.

«Εύχομαι το φως το αληθινό, το φως της θεογνωσίας, που είναι ο ίδιος ο Σωτήρας Χριστός να εισέλθει και να κατοικήσει μέσα στις καρδιές όλων μας και ιδιαίτερα μέσα στις καρδιές των πολιτικών μας αρχηγών για να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των καιρών και να ενστερνιστούν επιτέλους την υπέρτατη επιταγή της πατρίδας μας που κινδυνεύει, την επιταγή της εθνικής ενότητας. Γιατί μόνο η εθνική ενότητα μπορεί να μας βγάλει από τον εχθρικό κλοιό που μας περιβάλλει», τόνισε ο Πανιερωτάτος.

«Οφείλουν οι πολιτικοί μας ηγέτες, συναισθανόμενοι και την επερχόμενη λαίλαπα ασφυκτικών πιέσεων, που σίγουρα θα ασκηθούν σε λίγες μέρες εκεί στην Γενεύη της Ελβετίας, ενωμένοι και αδιάρρακτοι να αποδιθούν με ομοψυχία και ομοθυμία σε μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων, των απαράγραπτων δικαιωμάτων του κυπριακού ελληνισμού. Η εθνική ενότητα πάντοτε αποβαίνει το πολύτιμο οχηρό προ του οποίου συντρίβονται όλες οι επιθέσεις των οποιονδήποτε επιβούλων εχθρών μας» επισήμανε.

Ο Κύκκου Νικηφόρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο εθνικό μας πρόβλημα σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ την οδύνη της μαρτυρικής μας πατρίδας, που για 43 τώρα χρόνια στενάζει και ολοφύρεται υπό τυραννία δεινή» και εξέφρασε την ευχή «να ευοδωθούν οι προσπάθειες, που σε λίγες μέρες θα καταβληθούν εκεί στην Γενεύη της Ελβετίας για να κερδίσει τελικά η δικαιοσύνη. Να βρεθεί επιτέλους μια έντιμη, δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση, που θα ενώνει πραγματικά την Κύπρο σε ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο, ενωμένο και δημοκρατικό κράτος, χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων».

Ο Πανιερώτατος ευχήθηκε, τέλος, ο εν Ιορδάνη βαπτιζόμενος Κύριός μας, «να διαλύσει το πηχτό σκοτάδι που μας περιβάλλει και να φωτίσει τον δρόμο, τον οποίο πρέπει όλη η ανθρωπότητα να ακολουθούμε για να επικρατήσει πάνω στην γη η βασιλεία του Χριστού η σωτήρια και όχι η βασιλεία του σκότους και της καταστροφής, όπως γίνεται σήμερα και ιδιαίτερα εδώ στην γειτονιά μας, εδώ στην Μέση Ανατολή, όπου οι απαίσιοι, αιμοδιψείς τζιχαντιστές μετέβαλαν την περιοχή σε μια κόλαση.

«Επιβάλλεται να επιστρέψουμε στα προαιώνια ιδανικά του Ευαγγελίου, που δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός. Η αγάπη, η ταπείνωση, η ανοχή, η συγνώμη, η μακροθυμία, η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη, η ενότητα, ο αλληλοσεβασμός, η καταλλαγή, η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η ελευθερία είναι η σφραγίδα και η διαβεβαίωση της χάριτος του Θεού», υπογράμμισε.

Να σημειώσουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων ξεκίνησαν με τον Όρθρο και την πανηγυρική θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Προκοπίου και στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στην ειδική εξέδρα, η οποία τοποθετήθηκε στην ανατολική πλευρά του σιντριβανιού, στο κέντρο των καταπράσινων κήπων του Μετοχίου.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, συμπαραστατούμενος από Πατέρες της Μονής και στην παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Έγκωμης κ. Ζαχαρία Κυριάκου και άλλους πολιτειακούς αξιωματούχους, οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την τελετή και να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!