tromaktiko: Ο ύμνος αγάπης του Ομπάμα στη Μισέλ: Ξέσπασε σε δάκρυα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του [photos+video]

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο ύμνος αγάπης του Ομπάμα στη Μισέλ: Ξέσπασε σε δάκρυα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του [photos+video]



Αντίο από το Σικάγο, την πρώτη πόλη που ξεκίνησε την πολιτική του πορεία προκειμένου να καταλήξει στο Λευκό Οίκο, είπε ο ...
Μπάρακ Ομπάμα στον λαό της Αμερικής σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, όπου η συγκίνηση περίσσευε.

Όπως θα δείτε και στο video, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ που έφυγε από τον Λευκό Οίκο για να παραδώσει την θέση του στον Ντόναλντ Τραμπ, δεν δίστασε να δείξει την ανθρώπινη και πολύ ευαίσθητη πλευρά του, με την ομιλία του να είναι ένας «ύμνος» αγάπης για την γυναίκα του Μισέλ.

Συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυα του, ο Ομπάμα απευθύνθηκε στη γυναίκα του που καθόταν στις μπροστινές θέσεις του κοινού, λέγοντάς της:

"Μισέλ για τα προηγούμενα 25 χρόνια υπήρξες όχι μόνο η σύζυγός μου και η μητέρα των παιδιών μου αλλά και η καλύτερη μου φίλη. Ανέλαβες ένα ρόλο τον οποίο δεν ζήτησε και τον έκανες δικό σου με χάρη, στυλ και καλό χιούμορ. Έκανες τον Λευκό Οίκο ένα μέρος που ανήκει σε όλους. Με έκανες περήφανο. Μας έκανες όλους περήφανους."

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την αναφορά του ο Μπαράκ Ομπάμα με την Μισέλ να του απαντά ψελλίζοντας με τα χείλη της ένα «σ' αγαπώ» και τον Μπάρακ να σκουπίζει τα δάκρυα του.

Όλη αυτή την ώρα, το συγκεντρωμένο πλήθος, στο άκουσμα του ονόματος «Μισέλ», είχε σηκωθεί όρθιο και καταχειροκροτούσε, με την γυναίκα του απερχόμενου Προέδρου να καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια ώστε να μην ξεσπάσει σε κλάματα, και την 18χρονη κόρη τους Μάλια που καθόταν δίπλα της, να συγκινείται πολύ.

Παράλληλα, ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε και στα παιδιά του (Σάσα και Μάλια), τονίζοντας πως ο ρόλος για τον οποίο είναι πιο περήφανος από όλους ήταν αυτός του πατέρα, επισημαίνοντας ότι τα δύο κορίτσια μπήκαν στο Λευκό Οίκο μικρά παιδιά και φεύγουν ως γυναίκες.



Εκτός πάντως από την ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική αναφορά στην οικογένεια του, ο Ομπάμα αναφέρθηκε και στη πατρίδα του, εστιάζοντας την ομιλία του στα επιτεύγματα της θητείας του και τη σημασία της δημοκρατίας, προτού καλέσει τους αμερικανούς πολίτες να υπερασπιστούν τα ιδανικά της χώρας και το σύνταγμα από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους.



Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, απαρίθμησε τις επιτυχίες της κυβέρνησης του, στην ασφάλεια της χώρας από την τρομοκρατία, το πρόγραμμα κάλυψης εκατομμυρίων πολιτών στο νέο σύστημα υγείας, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των θέσεων εργασίας, την πρόοδο σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και την επανεκκίνηση σχέσεων με την Κούβα.



Μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για μερικά θέματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η χώρα, όπως ο κίνδυνος της αυξανόμενης οικονομικής ανισότητας που οδηγεί τους πολίτες στην απομόνωση και τον κυνισμό, τον ρατσισμό που διχάζει την Αμερική, την αντίσταση στην υποδοχή των μεταναστών στη χώρα των μεταναστών προηγούμενων γενεών και την απομόνωση «στον δικό τους κόσμο» των πολιτών που περιβάλλονται από ομοϊδεάτες τους, σε σημείο που δεν μπορούν πια να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα.



Μιλώντας για την αλλάγη σκυτάλης προς τον Ντόναντ Τραμπ είπε ότι «η δημοκρατία απαιτεί δουλειά, μερικές φορές κάνουμε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» προσθέτοντας ότι «η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας από έναν ελεύθερα εκλεγμένο πρόεδρο σε έναν άλλο, είναι αξία της αμερικανικής δημοκρατίας».



Κάνοντας για ακόμα μια φορά ιδιαίτερα μνεία στην Δημοκρατία (στην οποία είχε αναφερθεί εκτενώς στην εκπληκτική ομιλία που είχε δώσει κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας), τόνισε την σημασία του πολιτεύματος για την Αμερική και την υφήλιο, καθώς και την ευθύνη κάθε πολίτη να μην παίρνει τη δημοκρατία ως δεδομένο, καλώντας τους Αμερικανούς να αρνηθούν να ενδώσουν στην πόλωση και στην προπαγάνδα που στοχεύει στην διάσπαση και την απομόνωση των πολιτών.



Η ομιλία του έκλεισε, με τον Μπάρακ να εκφράζει την αισιοδοξία του για τη νεότερη γενιά, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσει να υπηρετεί τον αμερικανικό λαό, και παροτρύνοντας τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά για να φέρουν όποια αλλαγή θέλουν, «όπως κάνατε πριν από οκτώ χρόνια».















     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!