tromaktiko: Aλγερία: Σκοτώθηκαν 5 μαχητές του ISIS από επιχείρηση του στρατού

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Aλγερία: Σκοτώθηκαν 5 μαχητές του ISIS από επιχείρηση του στρατού



Aνακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε πως σκοτώθηκαν την Τετάρτη...
σε επιχείρηση του στρατού στη περιοχή Μπουίρα πέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Αλγερίας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ένα απόσπασμα του στρατού σκότωσε «πέντε τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας εκκαθαριστικής επιχείρησης έπειτα από μια εμπλοκή του, κοντά στη Μπουίρα, 125 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αλγερίου».

Παράλληλα κατασχέθηκαν πέντε τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και πυρομαχικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι αρχές της Αλγερίας χρησιμοποιούν τον όρο «τρομοκράτης» όταν αναφέρονται στους ένοπλους ισλαμιστές οι οποίοι δρουν στη χώρα από τις αρχές της δεκαετίες του 1990.

Παρά την υιοθέτηση το 2005 του λεγόμενου Χάρτη για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση, που θεωρήθηκε ότι γύρισε τη σελίδα του εμφυλίου πολέμου στον οποίο έχασαν τη ζωή τους 200.000 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της «μαύρης δεκαετίας», ένοπλες ομάδες ισλαμιστών συνεχίζουν τη δράση τους στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της Αλγερίας και στοχοθετούν κυρίως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Να σημειωθεί, πως από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 12 ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βασίζεται στις ανακοινώσεις των αρχών.

Το 2016 ο στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν 125 «τρομοκράτες» και συνέλαβε άλλους 225, κατά επίσημα στοιχεία.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!