tromaktiko: "Kαίει" την Ελλάδα με αιχμηρή δήλωση του ο Ντάισελμπλουμ! - "Θα χρεοκοπήσετε χωρίς το ΔΝΤ"

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

"Kαίει" την Ελλάδα με αιχμηρή δήλωση του ο Ντάισελμπλουμ! - "Θα χρεοκοπήσετε χωρίς το ΔΝΤ"



Μιλώντας σε εσωτερικό ακροατήριο και ενόψει εκλογών στην χώρα του...
ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φόρεσε το προσωπείο το "κακού" και πάλι και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσει να αποχωρήσει.

Η δήλωση αυτή σύμφωνα με την εφημερίδα Financieele Dagblad, έγινε στο ολλανδικό Κοινοβούλιο παντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του SP Arnold Merkies. "Ναι, έτσι είναι τα πράγματα και για αυτό οι προσπάθειές μας, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ΔΝΤ, επικεντρώνονται στο να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο", πρόσθεσε.

Στο δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Ντάισελμπλουμ γνωστοποίησε τη θέση της ολλανδικής κυβέρνησης, πως δεν θα παράσχει βοήθεια χωρίς το ΔΝΤ. Αντίστοιχη είναι η γερμανική θέση.

"Δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα. Και είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο από οικονομικής αλλά και από πολιτικής άποψης και αυτό θα κάνουμε. Tο ΔΝΤ δεν θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα", είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει υποτιμηθεί πόση θα είναι η έκταση της οικονομικής και πολιτικής ζημιάς σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. "Όσοι υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα", είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ στις αρχές του μήνα είχε επιτεθεί στο ΔΝΤ κατηγορώντας το ότι είναι πολύ σκληρό με την Ελλάδα...
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!