tromaktiko: Και τι έγινε που έφαγες μια σοκολάτα παραπάνω! Αυτό είναι το κόλπο για να μην χαλάσεις την δίαιτα σου

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Και τι έγινε που έφαγες μια σοκολάτα παραπάνω! Αυτό είναι το κόλπο για να μην χαλάσεις την δίαιτα σου



Έφαγες δύο σοκολατάκια παραπάνω, παρήγγειλες ένα παχυντικό γεύμα και λίγο πριν κοιμηθείς έφαγες ένα cup cake. Ποια και πόσα «λάθη» καταστρέφουν τη δίαιτά σου και πως μπορείς να τα διορθώσεις;..Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κανένα λάθος δεν είναι… μοιραίο για μια δίαιτα, αρκεί να μην έχει διάρκεια. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα βάλεις το χέρι σου στο βάζο με τη μαρμελάδα, μπορείς να αντιστρέψεις την κατάσταση ακολουθώντας τους εξής κανόνες:
1.Μην βγεις εκτός προγράμματος: Εντάξει, έφαγες λίγο παραπάνω γλυκό μετά το μεσημεριανό αλλά μη φας κι όλο το κουτί μέχρι το βράδυ! Συνέχισε τη δίαιτά σου κανονικά!

2.Να κάνεις πάντα το ίδιο… λάθος: Τα παχυντικά φαγητά αναστατώνουν τη ρουτίνα που έχεις δημιουργήσει κάνοντας μια υγιεινή διατροφή, για αυτό αν θέλεις να κάνεις ατασθαλία καλό είναι να κάνεις την ίδια κάθε φορά. Αν λατρεύεις τη σοκολάτα, τότε όταν έχεις λιγούρες να τρως μόνο σοκολάτες και όχι για παράδειγμα… πατάτες τηγανιτές. Να έχεις στο μυαλό σου ότι ακόμα και στα παχυντικά φαγητά, υπάρχει πάντα και η πιο «υγιεινή» εναλλακτική!

3.Κάνε «αποτοξίνωση»: Θα αισθανθείς αμέσως πιο ελαφριά και θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις και πάλι την δίαιτά σου. Προτίμησε τροφές όπως το μπρόκολο, τα φυλλώδη λαχανικά, οι μπανάνες αλλά και το γιαούρτι.

4.Κάνε γυμναστική: Θα κάψεις τις θερμίδες που πήρες και θα μπεις και πάλι σε πρόγραμμα. Επιπλέον, θα ανεβάσεις τη διάθεσή σου και θα σταματήσεις να νιώθεις τύψεις!

5.Μην ανέβεις στη ζυγαριά: Αν δεν έχεις παραμείνει πιστή στη δίαιτά σου, καλό είναι να προσπαθήσεις να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα και μετά να ανέβεις στη ζυγαριά. Καλό είναι – για να μην απογοητευτείς- να περιμένεις ένα μήνα για να ζυγιστείς πάλι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!