tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Κρέμα ζαχαροπλαστικής (βασική συνταγή)

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Κρέμα ζαχαροπλαστικής (βασική συνταγή)



Κρέμα ζαχαροπλαστικής (βασική συνταγή)...


Υλικά συνταγής

3 αυγά (175γρ.)
3 κρόκοι
1 λίτρο γάλα
250γρ. ζάχαρη
100γρ. κορν φλάουρ
100γρ. βούτυρο
2 λοβούς βανίλια


Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Προσέχουμε ώστε αν πάρει βράση να το βγάλουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, σε κλωστή, μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περνάμε την κρέμα από σήτα (αν έχουμε) και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει τη διατηρούμε στο ψυγείο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!