tromaktiko: Νίκι Χάλεϊ: Σε κατάσταση παράνοιας ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Νίκι Χάλεϊ: Σε κατάσταση παράνοιας ο Κιμ Γιονγκ Ουν



Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν...
«σε κατάσταση παράνοιας», προσπάθησε με τη σημερινή πυραυλική εκτόξευση να στείλει ένα μήνυμα στη Νότια Κορέα.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι «ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν την άσκηση πιέσεων» στη Βόρεια Κορέα, ενώ το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, «πλησιάζει την Ρωσία».

Η Χάλεϊ ξεκαθάρισε επίσης, ότι δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις σαν την σημερινή, δεν είναι ο τρόπος διεξαγωγής πιθανής συνάντησης μεταξύ του Βορειοκορεάτη ηγέτη και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν τη δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί η Βόρεια Κορέα, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «πρόκληση» έναντι των αποφάσεων που έχει λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM.

Σύμφωνα με την θέση των ΗΑΕ, η πυραυλική εκτόξευση αποτελεί «απειλή κατά της διεθνούς ασφάλειας και της σταθερότητας».

Παράλληλα, το ΥΠΕΞ των Εμιράτων τονίζει ότι υπάρχει ουσιαστική ανάγκη διατήρησης των κανόνων περιορισμού της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής, σε παγκόσμιο επίπεδο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!