tromaktiko: Ποιες είναι οι πιο καταθλιπτικές ημέρες του χρόνου;

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ποιες είναι οι πιο καταθλιπτικές ημέρες του χρόνου;



Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των ερευνών; Η πιο καταθλιπτική ημέρα του έτους...
κατά την γνώμη μου είναι η Δευτέρα. Πώς αλήθεια να νιώσεις ευτυχισμένος μια μέρα μετά το σαββατοκύριακο πίσω στην δουλειά;
Οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου, που αισθάνεται μια μικρή κατάθλιψη, όταν προέρχομαι μετά από ένα υπέροχο διάλλειμα του σαββατοκύριακου.

Σε έρευνα που έχει γίνει, φαίνεται πάντως ότι δεν είμαι η μόνη που αισθάνομαι έτσι, καθώς σε αρκετούς από εμάς, δεν αρέσουν οι Δευτέρες, επειδή αρχίζουμε μια δύσκολη και κουραστική εβδομάδα εργασίας.Έχει παρατηρηθεί δε, ότι το ποσοστό των καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων είναι υψηλότερο τη Δευτέρα, όπως επίσης καιτων θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επίσης την Δευτέρα το πρωί, πολλοί άνθρωποι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία συχνά δεν οδηγεί μόνο στην κακή υγεία, αλλά ακόμη και στο θάνατο. Έχει σημειωθεί ακόμη ότι η Δευτέρα είναι η ημέρα με τις περισσότερες καταγεγραμμένες αυτοκτονίες. Αυτό οφείλεται συχνά, στο ότι οι απελπισμένοι άνθρωποι που είναι διανοητικά ανισόρροποι, δεν μπορούν να αντέξουν στη σκέψη του ότι ξεκινούν μια εβδομάδα, στην οποία θα είναι εξίσου δυστυχισμένοι και απελπισμένοι όπως πριν.
Και τώρα σας έχω το καλύτερο: αν κάθε Δευτέρα είναι μια πρόκληση, η τελευταία Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο καταθλιπτική και θλιβερή ημέρα, σύμφωνα με μια έρευνα. Την ημέρα αυτή, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, αν είναι οικονομικά χάλια ή έχουν προβλήματα στην εργασία και στον έρωτα. Μέσα σε όλα αυτά μπορείς να συνοψίσεις και στο ότι οι στόχοι που έχουν βάλει για την νέα χρονιά δεν έχουν αποδώσει καρπούς, ενώ πιθανόν οι περισσότεροι θα βρίσκονται σε δίαιτα μετά την κραιπάλη των Χριστουγεννιάτικων γιορτών.

Μάλιστα στην τελευταία Δευτέρα του Ιανουαρίου έχει απονεμηθεί ο ζοφερός τίτλος «Blue Monday», λόγω του συνδυασμού της αναπόλησης των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, με τις κρύες σκοτεινές νύχτες και την άφιξη των απλήρωτων λογαριασμών.
Ενημερωτικά, η τελευταία Δευτέρα του Ιανουαρίου πέφτει στις 26 Ιανουαρίου για το 2015. Μόλις δηλαδή 154 ημέρες σχεδόν πριν αρχίσει επίσημα το καλοκαίρι, αν θέλουμε να το δούμε θετικά!

Όμως προσοχή εδώ, καθώς εκεί στο τέλος του καλοκαιριού ορίζεται και η δεύτερη πιο επικίνδυνη μέρα, ειδικότερα για τα ζευγάρια. Η 31η Αύγουστου, θεωρείται ότι είναι μια ημέρα που όλοι οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν κάποιον σε μεγάλους τσακωμούς και διαφωνίες και να φτάσει στο μέγιστο επίπεδο πίεσης του.

Στις 31 του Αυγούστου τα ζευγάρια και οι εραστές του καλοκαιριού, ασυνείδητα αισθάνονται ότι το καλοκαίρι έχει τελειώσει. Αυτό δεν οδηγεί συχνά μόνο σε μια διαμάχη μεταξύ ενός ζευγαριού, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε ένα χωρισμό για πάντα.

Την ημέρα εκείνη λοιπόν αρχίζουν οι διαφορές για το που θα καταλήξει η σχέση σαν πλάνο μέσα στο φθινοπωρινό τοπίο και οι προστριβές που οφείλονται στην υποσυνείδητη κατάληξη του καλοκαιριού. Αυτό φυσικά μπορεί να επηρεάσει όταν προϋπάρχουν συνήθως κακές σχέσεις μεταξύ του ζευγαριού.

Πολύ συχνά η αφορμή για την προστριβή είναι τα οικονομικά προβλήματα, γιατί ξαφνικά ένας από τους δυο συνειδητοποιεί ότι ξόδεψαν χρήματα για άχρηστα πράγματα κατά τη διάρκεια των διακοπών. 'Η αν το ζευγάρι συναντήθηκε κάτω από τις καλοκαιρινές ακτίνες του Ηλίου, πρέπει να πάρει αποφάσεις για το μέλλει γενέσθαι της σχέσης, κάτι που μπορεί ακόμη να μην είναι έτοιμο.

Καταλήγοντας να σας πω ότι όλοι έχουμε κάποιες θετικές και φυσικά κάποιες πολύ στενάχωρες ημέρες μέσα στο χρόνο, αλλά σίγουρα υπάρχουν 365 ημέρες που η καθεμία κάνει την διαφορά. Έτσι, καθώς προχωρούμε προς τα εμπρός, ας κάνουμε μια συμφωνία να μην επιτρέψουμε μια μέρα να μας πιέσει. Γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι, θα υπάρχει πάντα ένα αύριο. Και αυτό το αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Και αυτή η νέα μέρα είναι μια νέα αρχή...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!