tromaktiko: Αυτό μάλλον δεν το είχες σκεφτεί! - Γιατί το μούσι "ρίχνει" την οικονομία;

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Αυτό μάλλον δεν το είχες σκεφτεί! - Γιατί το μούσι "ρίχνει" την οικονομία;



Η μόδα τα τελευταία χρόνια επιβάλλει το περιποιημένο μούσι στους άντρες και όλο...
και περισσότεροι υπακούν σε αυτή την τάση. Ωστόσο, αυτά τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για τις μεγάλες εταιρείες κατασκευής ξυραφιών που παρουσιάζουν σημαντική μείωση κερδών.

Οι πωλήσεις στα ξυραφάκια στην Αμερική έχουν πέσει κατακόρυφα, συγκεκριμένα μειώθηκαν στα 2, 3 δισ. δολ. για πρώτη φορά από την ύφεση. Την ίδια στιγμή, ένας μεγάλος αριθμός ανδρών στην Μεγάλη Βρετανία καταφεύγει μέχρι και στην μεταμόσχευση τριχών στο πρόσωπο!

Οι αναλυτές εξηγούν πως όσοι θέλουν να ξυρίζονται ξοδεύουν σε ετήσια βάση πάρα πολλά χρήματα σε ξυραφάκια, γεγονός που τους έχει κουράσει. «Οι άνδρες, κουράστηκαν από τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των κεφαλών ξυρίσματος και έχουν καταφύγει σε φθηνότερες επιλογές». Οι αναλυτές της εταιρείας ερευνών καταναλωτή Euromonitor, έγραψαν πρόσφατα: «Κάποιοι έχουν σταματήσει το ξύρισμα εντελώς».

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια τρομακτική προοπτική για τις παραδοσιακές εταιρείες ξυρίσματος.

Όμως για την άλλη πλευρά, δηλαδή για τις επιχειρήσεις που προσφέρουν απόλυτη απαλλαγή από την τριχοφυΐα, η εξέλιξη αυτή είναι συμφέρουσα. Πέρυσι, οι επιχειρήσεις για την περιποίηση του δέρματος των ανδρών, είδαν ταχύτερη ανάπτυξη από οποιοδήποτε άλλη κατηγορία που αφορά στην ανδρική περιποίηση, με τις πωλήσεις να αυξάνονται 7% σε περισσότερα από 260 εκατομμύρια δολάρια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!