tromaktiko: Τop τροφές για τους καπνιστές

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Τop τροφές για τους καπνιστές



Ο οργανισμός ενός καπνιστή δέχεται συνεχώς βλαβερές ουσίες είναι φυσικό λοιπόν να έχει ανάγκη διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από έναν μη καπνιστή. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι τροφές που μειώνουν σε έναν βαθμό αυτές τις βλαπτικές συνέπειες αυτής της κακής συνήθειας;

1. Βιταμίνη C. Αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από τη βασική αιτία φθοράς και γήρανσης των κυττάρων. Καλό είναι λοιπόν όσοι καπνίζουν να ενισχύσουν τον οργανισμό τους με φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή και λαχανικά.

2. 2 μερίδες γαλακτοκομικά. Είναι απαραίτητο όσοι καπνίζουν να καταναλώνουν καθημερινά επαρκείς ποσότητες γαλακτοκομικών ώστε να διασφαλίζεται η ικανοποιητική πρόσληψη ασβεστίου καθώς ο οργανισμός των καπνιστών απορροφά λιγότερο ασβέστιο απ'αυτό που χρειάζεται ένας ενήλικας, διότι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ.

3. ω-3 λιπαρά οξέα. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κυρία αιτία θανάτου σε καπνιστές. Τρόφιμα που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα όπως ο τόνος, οι ξηροί καρποί, μπορούν να αποτρέψουν το σχηματισμό καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες.

4.Φρούτα και μέλι. Οι καπνιστές παρουσιάζουν αυξημένη ανάγκη για υδατάνθρακες και δείχνουν ιδιαίτερη συμπάθεια στη σοκολάτα. Καλό είναι ωστόσο να προσλαμβάνουν τους υδατάνθρακες από λιγότερες παχυντικές πηγές όπως είναι τα φρούτα, το μέλι και τα προϊόντα ολικής άλεσης.

5. Τέλος, το νερό. Η νικοτίνη προκαλεί διέγερση του εντέρου και ταχύτερη κένωση με αποτέλεσμα να χάνεται περισσότερο νερό. Η συνήθεια πολλών καπνιστών να αντικαθιστούν το νερό με καφέ μπορεί να οδηγήσει σε ήπια αφυδάτωση. Μη ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε αρκετό νερό και  φρεσκοστυμμένους χυμούς.  
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!