tromaktiko: 145.000 ευρώ για είδη χριστουγεννιάτικου στολισμού στα 3Β

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

145.000 ευρώ για είδη χριστουγεννιάτικου στολισμού στα 3Β



Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 145.000 ευρώ για το οποίο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός...
Συγκεκριμένα, η προμήθεια ειδών φωτεινού διάκοσμου προϋπολογίζεται να στοιχίσει 100.000 ευρώ, οι δαπάνες τοποθέτησης και εκτοποθέτησης 20.000 ευρώ και η συντήρηση, επισκευή και φύλαξη των ειδών άλλες 25.000 ευρώ.

Άγνωστο είναι το διάστημα διατήρησης των ειδών αυτών.

Στην τεχνική μελέτη του έργου αναφέρεται ότι ο δήμος θα προμηθευτεί περίπου 300 επιστύλια στολίδια (δέντρα, αγγελάκια, φαναράκια και “βροχή” αστεριών), φωτοσωλήνες, φωτεινές “κουρτίνες” για δέντρα και για τα τρία δημαρχεία, δύο μεγάλες συνθέσεις των 3 μέτρων (αστέρια και …καραμέλες) αλλά και τρεις μεγάλους αγγέλους επίσης των 3 μέτρων.

Λείπουν από την Τεχνική Έκθεση τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα (εκτός αν αντικατασταθούν με …αγγέλους).

Τέλος τα στολίδια της χορηγίας

Με την αγορά αυτή που προφανώς θα ανανεώσει ριζικά τον εποχιακό στολισμό των Χριστουγέννων, οδεύουν προς …ανακύκλωση και τα σιδερένια χριστουγεννιάτικα αστέρια που τοποθετήθηκαν τα Χριστούγεννα του 2014 και άναψαν τις συζητήσεις για την αισθητική τους.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα στολίδια αυτά παρουσίασαν μια σειρά από σοβαρές βλάβες επειδή ήταν …“handmade” όπως είπε (που σημαίνει χειροποίητα).

Επίσης κρίθηκαν τελικώς ακατάλληλα επειδή απασχολούσαν για πολλές μέρες τα οχήματα και το προσωπικό του Δήμου για να αναρτηθούν και μετά να κατέβουν.

Η λεπτομέρεια αυτής της αναφοράς είναι πως κατασκευαστής των ελαττωματικών στολιδιών που τώρα πετιούνται δεν ήταν άλλος από τον τότε αντιδήμαρχο Δημοσθένη Βαμβασάκη. Όταν αυτά κατασκευάζονταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν γεμίσει με φωτογραφίες του σιδηρουργείου το οποίο επισκεπτόταν ο Δήμαρχος.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μάλιστα είχε δηλώσει ότι η κατασκευή των αστεριών αυτών δεν είχε κοστίσει τίποτα στον Δήμο, επειδή ήταν “χορηγία”. Αργότερα, η Οικονομική Επιτροπή έκανε αποδεκτή τη χορηγία των 35.000 ευρώ από τη …γνωστή για τις προσφορές της οικογένεια της Βουλιαγμένης.

Απαντώντας σε επικρίσεις ότι η χορηγία κατευθύνθηκε χωρίς την οποιαδήποτε διαδικασία στον αντιδήμαρχο, η δημοτική αρχή απάντησε ότι ο Δημοσθένης Βαμβασάκης δεν επωφελήθηκε από τα χρήματα αυτά, αντιθέτως “ήταν ένας εκ των χορηγών αυτού του διάκοσμου που προσέφερε χώρο, χρόνο, προσωπικό και χρήμα από την τσέπη του, έτσι ώστε ο εν λόγω στολισμός να κοστίσει 35.000 ευρώ αντί των 120.000 που θα κόστιζε εάν αυτός αγοραζόταν από εξωτερικό προμηθευτή”.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!