tromaktiko: Ο ΟΗΕ δείχνει τον Αραβικό Συνασπισμό για τον θάνατο 42 ανθρώπων

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ο ΟΗΕ δείχνει τον Αραβικό Συνασπισμό για τον θάνατο 42 ανθρώπων



Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ένα ελικόπτερο άνοιξε πυρ σε ένα πλοιάριο με 140 επιβάτες...

Ο Αραβικός Συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ευθύνεται για τον θάνατο 42 ανθρώπων, όταν τον προηγούμενο Μάρτιο πραγματοποιήθηκε επίθεση εναντίον ενός πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στα ανοικτά της Υεμένης, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του ΟΗΕ.

Ένα ελικόπτερο είχε ανοίξει πυρ κατά του συγκεκριμένου πλοιαρίου, στο οποίο επέβαιναν 140 άνθρωποι. Από αυτήν έχασαν τη ζωή τους 42 από τους επιβαίνοντες, ενώ ακόμη 34 τραυματίστηκαν. Ενέργεια που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, επισημαίνεται στη σχετική έκθεση.

«Το πλοιάριο δέχθηκε σίγουρα επίθεση από ένα επιθετικό ελικόπτερο το οποίο έφερε όπλα διαμετρήματος 7,6 χιλιοστών», εξηγεί η έκθεση, που παρουσιάστηκε από εμπειρογνώμονες του Οργανισμού στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Ο Αραβικός Συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική δύναμη που εμπλέκεται σε αυτή τη σύγκρουση, η οποία έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει επιθετικά ελικόπτερα σε αυτή την περιοχή», τονίζεται.

Οι δυνάμεις του Αραβικού Συνασπισμού, που στηρίζουν τον πρόεδρο της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, διαψεύδουν ότι τα στρατεύματά τους ήταν παρόντα στην περιοχή της Χοντέιντα, όπου δέχθηκε επίθεση το πλοιάριο. «Ο συνασπισμός δεν άνοιξε πυρ σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, ο στρατηγός Άχμεντ Ασίρι.

Δύο ακόμη επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από ελικόπτερα ή πολεμικά πλοία εναντίον αλιευτικών στις 15 και 16 Μαρτίου προκάλεσαν τον θάνατο ακόμη 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό επιπλέον 8, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση του ΟΗΕ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!