tromaktiko: Έργα €70,2 εκ. για τη Λεμεσό

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Έργα €70,2 εκ. για τη Λεμεσό



Έργα ύψους 70,2 εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη και επαρχία της Λεμεσού, εξήγγειλε ο πρόεδρος της δημοκρατίας κατά τη διάρκεια ...
ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημοτικό μέγαρο της πόλης, στην παρουσία, των υπουργών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και οργανωμένων συνόλων.

«Θα ήθελα να επισημάνω πως οι εξαγγελίες για νέα έργα που σήμερα έχω προβεί ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 70,2 εκ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα 22 εκ. από το πρόγραμμα στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης», επισήμανε.

Τα έργα ανέρχονται σε 25, από τα οποία τα 15 αφορούν κοινότητες της Λεμεσού, ενώ τα τρία είναι κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν επίσης τρία που αφορούν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Από την ανάληψη της εξουσίας, η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης επικεντρώθηκε στην άμεση αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που επισώρευσε η οικονομική κρίση. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λήφθηκαν αποφάσεις που οδήγησαν, όχι μόνο στην έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, που σήμερα υπερβαίνει το 3%», είπε.

Ανάμεσα στα έργα είναι επίσης το νέο γήπεδο που ζητούν οι ομάδες της Λεμεσού, η κατασκευή της πρώτης φάσης του δρόμου Λεμεσού- Σαιττά και η παραχώρηση μέρους του οικισμού Βερεγγάρια στα Πολεμίδια, για τις ανάγκες του ΤΕΠΑΚ.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ακόμη ότι οι δήμοι της Λεμεσού θα απαλλαγούν από δάνεια συνολικού ύψους 48,2 εκ. ευρώ και οι κοινότητες από δάνεια που ανέρχονται στο 1,1 εκ. ευρώ: «Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε με την πιο πάνω απόφαση οι δήμοι θα έχουν πλέον την ικανότητα να δαπανούν τα ποσά της αποπληρωμής των δανείων σε έργα κοινής ωφελείας»

Η κυβέρνηση θα αναλάβει επίσης το κόστος δημιουργίας νέου οδικού δικτύου, ύψους 4 εκ. ευρώ για εξυπηρέτηση του νέου γηπέδου, ενώ θα συμβάλει και στα αντιπλημμυρικά έργα που θα γίνουν στη μείζονα περιοχή Λεμεσού έναντι κόστους 16.5 εκ. ευρώ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!