tromaktiko: Έξυπνοι τρόποι για την προστασία της κατοικίας σας κατά τη διάρκεια των διακοπών

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Έξυπνοι τρόποι για την προστασία της κατοικίας σας κατά τη διάρκεια των διακοπών



Μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις αρκούν. Κάνοντας το σπίτι σας να μην φαίνεται εντελώς ακατοίκητο κατά τη απουσία σας, αποφεύγετε να ...
γίνει αυτό εύκολος στόχος στους επίδοξους διαρρήκτες.

Προσπαθήστε εξωτερικά το σπίτι να μοιάζει όπως συνήθως. Προτιμήστε να αφήσετε ανοιχτές ή μισοανοιχτές γρίλιες / κουρτίνες σε κάποια παράθυρα, όπως κάνετε στην καθημερινότητά σας.

Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες σε ορισμένα φώτα ώστε αυτά να ανάβουν κατά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα δίνοντας την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι. Ωστόσο, αποφύγετε να αφήσετε κάποια λάμπα ή άλλη συσκευή συνέχεια ανοιχτή.

Ζητήστε από έναν έμπιστο γείτονα να μαζεύει την αλληλογραφία σας κατά τη διάρκεια της απουσίας σας.

Ζητήστε από κάποιον έμπιστό σας, φίλο ,συγγενή ή γείτονα, να ελέγχει περιοδικά την κατοικία σας, να φροντίζει τα φυτά σας, να ανοίγει το σπίτι να αερίζεται, να ανάβει τα φώτα, ακόμη και να σταθμεύει το αυτοκίνητό του κάποιες φορές μπροστά στο σπίτι, όσο θα λείπετε. Ενημερώστε τον επίσης για το πού θα βρίσκεστε και δώστε του το κινητό σας τηλέφωνο ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας αν κάτι συμβεί.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει και κλειδώσει τα πάντα

Ακόμη και εάν μοιάζει αυτονόητο, λίγο προτού φύγετε, κάντε τον απαραίτητο έλεγχο, ώστε να είστε σίγουροι ότι τίποτα απ’ όσα αφήνετε πίσω δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «πλεονέκτημα» για μια πιθανή διάρρηξη στο χώρο σας.

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειδωμένα / ασφαλισμένα σωστά. Παρατηρήστε το σπίτι σας από το δρόμο και βεβαιωθείτε ότι τυχόν πολύτιμα αντικείμενα, π.χ. ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές ή έργα τέχνης, δεν είναι ορατά. Εάν ένας περαστικός μπορεί να τα δει, το ίδιο και ένας εγκληματίας

Μην αφήνετε εκτεθειμένα αντικείμενα, όπως πτυσσόμενες σκάλες ή εργαλεία, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας κλέφτης για να αποκτήσει πρόσβαση στο σπίτι.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε που βρίσκονται όλα τα εφεδρικά κλειδιά του σπιτιού και των βοηθητικών χώρων. Μην αφήνετε κλειδιά σε σημεία που μπορεί να ψάξει ο κλέφτης, όπως κάτω από χαλάκια ή μέσα σε γλάστρες. Είναι καλύτερο να τα εμπιστευθείτε σε κάποιον δικό σας.

Εάν διαθέτετε σύστημα συναγερμού, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά ενεργοποιημένο και ενημερώστε την εταιρεία security για την απουσία σας.

Επιπλέον:
Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα πολύ μεγάλης αξίας στο σπίτι.
Τοποθετήστε κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή οικογενειακά κειμήλια στο χρηματοκιβώτιο.
Μην ξεχνάτε τους βοηθητικούς χώρους και τον κήπο
Το γκαράζ, η αποθήκη, αλλά και ο κήπος μπορεί να αποτελέσουν την πρώτη πύλη εισόδου για μια πιθανή διάρρηξη. Γι’ αυτό:

Μην ξεχάσετε να κλειδώσετε το γκαράζ και την αποθήκη.
Ακόμη και εάν δεν υπάρχει είσοδος από τους χώρους αυτούς στο σπίτι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κλοπής ή καταστροφής σημαντικών πραγμάτων που φυλάσσετε εκεί.

Κρατήστε τους εξωτερικούς ή βοηθητικούς χώρους καλά φωτισμένους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα με αισθητήρες κίνησης που ανάβουν αυτόματα όταν κάποιος πλη σιάζει ή ακόμη και φώτα που ανάβουν αυτόματα κατά τακτά χρονικά διαστήματα, λειτουργώντας αποτρεπτικά για τους κλέφτες.

Καλύψτε τα παράθυρα στο χώρο του γκαράζ, ώστε οι κλέφτες να μη μπορούν να δουν μέσα.
Κλαδέψτε προληπτικά τα κλαδιά δέντρων στο εξωτερικό του σπιτιού που δίνουν πρόσβαση στα παράθυρα ή τα μπαλκόνια.

Ακόμα:
Φροντίστε για το κούρεμα του γρασιδιού στον κήπο σας εάν πρόκειται να απουσιάσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να μην γίνεται η απουσία σας εμφανής.

Από το περιοδικό της Υδρογείου Ασφαλιστικής Voice ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!