tromaktiko: Ντομάτες γεμιστές με καστανό ρύζι και κιμά

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ντομάτες γεμιστές με καστανό ρύζι και κιμά



Υλικά...

12 ντομάτες, 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 ½ φλ. Ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 500 γρ κιμάς αρνίσιος, 1 ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη, 4 ½ κ.σ. ντοματοπελτέ, 150γρ καστανό ρύζι για γεμιστά, 250 ml ζωμός κοτόπουλου, 8 ½ κ.σ. άνηθος κομμένος, 4 ½ κ.σ. μαϊντανός κομμένος, 2 ½ κ.σ. δυόσμος κομμένος

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Κόβουμε τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάμε. Με ένα κουτάλι βγάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους, ώστε να μην τρυπήσουμε το δέρμα τους. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους και κρατάμε τους χυμούς. Πασπαλίζουμε την εσωτερική τους κοιλότητα με ζάχαρη και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά, την κανέλα και τον πουρέ ντομάτας, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Ρίχνουμε και το εσωτερικό από τις ντομάτες στο τηγάνι, μαζί με τους χυμούς τους, το καστανό ρύζι και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα υγρά να εξατμιστούν. Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις κλείνουμε με το καπάκι τους, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, βάζουμε 7 κ.σ. νερό στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!