tromaktiko: Panamax της Diana Shipping προσάραξε στην Ινδονησία

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Panamax της Diana Shipping προσάραξε στην Ινδονησία



Την προσάραξη ενός φορτηγού πλοίου της τύπου Panamax σε νησί της Ινδονησίας ανακοίνωσε η...
ελληνική ναυτιλιακή Diana Shipping Inc.


Πρόκειται για το χωρητικότητας 76.400 dwt και κατασκευής 2004 m/v Melite, το οποίο υπέστη ζημιά στα ύφαλα λόγω συμβάντος προσάραξης στο Pulau Laut της Ινδονησίας.

Το πλοίο είναι ναυλωμένο στην Unipec Global Commodities.

Παρόλο που η συμφερόντων Συμεών Παληού εταιρεία εξακολουθεί να αξιολογεί την κατάσταση, κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξε ρύπανση.

Το ατύχημα συνέπεσε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017 καθώς και με την εξασφάλιση μιας σύμβασης χρονοναύλωσης για ένα από τα πλοία ξηρού φορτίου χύδην τύπου Kamsarmax.

Το φορτηγό πλοίο m/v Maia της εταιρείας θα ναυλωθεί έναντι 10.125 δολαρίων ημερησίως για χρονικό διάστημα από δώδεκα έως δεκαπέντε μήνες. Το χωρητικότητας 82,193 dwt πλοίο προγραμματίζεται να αρχίσει να εργάζεται για την ολλανδική Glencore από τις 27 Ιουλίου.

Η ναύλωση αναμένεται να της αποφερει περίπου 3,65 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Κατασκευασμένο το 2009, το m/ v Maia είχε προηγουμένως ναυλωθεί στην RWE Supply and Trading GmbH με έδρα το Essen έναντι 7.500 δολαρίων ανά ημέρα.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα β τριμήνου του 2017 η εταιρεία παρουσίασε ζημίες ύψους 25,3 εκατ. δολαρίων και απώλειες ανά μετοχή της τάξεως των 0,26 δολαρίων.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!