tromaktiko: Τρομερός πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο στα τυφλά και σώζει 121 επιβάτες [video]

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Τρομερός πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο στα τυφλά και σώζει 121 επιβάτες [video]



Εν συντομία το συμβάν
Πιλότος κατάφερε να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο τους 127 επιβάτες του αεροπλάνου του...
και να το προσγειώσει χωρίς ουσιαστικά να βλέπει, μιας η σφοδρή χαλαζόπτωση ράγισε τα τζάμια του cockpit.

Αναλυτικότερα
Ο Ουκρανός πιλότος Alexander Akopov εργάζεται στην τουρκική αεροπορική εταιρεία «Atlasglobal» και κατευθυνόταν με το αεροσκάφος του στην κατεχόμενη Κύπρο, όταν ξαφνικά σφοδρή χαλαζόπτωση ράγισε τα τζάμια του cockpit και προκάλεσε ζημιά στον αυτόματο πιλότο, με αποτέλεσμα το πλήρωμα και ο ίδιος να μην βλέπουν σχεδόν τίποτα μπροστά τους.

Ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη και να προσγειώσει το αεροπλάνο χωρίς να βλέπει, κίνηση που βγήκε τελικά σε καλό τόσο για τον ίδιο όσο και για το πλήρωμα και τους 127 επιβάτες, που επέβαιναν στο αεροσκάφος.
Μετά την προσγείωση, οι επιβάτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος, Petro Poroshenko τηλεφώνησε στον Akopov για να τον συγχαρεί και να του ανακοινώσει ότι θα του απονείμει τo «μετάλλιο τιμής και θάρρους» της χώρας του.

«Είμαι πιλότος εδώ και τριάντα χρόνια», δήλωσε ο Akopov. «Πρώτη φορά φοβήθηκα τόσο πολύ στη ζωή μου. Ήταν δύσκολα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά», δήλωσε στη Daily Mail.

Τι μας θύμισε το συμβάν
Την ιστορία του συναδέλφου του, Chesley Sullenberger που στις 15 Ιανουαρίου 2009 αφού έπεσε με το αεροπλάνο του πάνω σ' ένα σμήνος από άτυχες χήνες αναγκάστηκε να το προσυδατώσει στον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης, σώζοντας από βέβαιο θάνατο τους 155 τυχερούς μέσα στην ατυχία τους επιβάτες του Airbus 320 και το πλήρωμα.

Ο Chesley Sullenberger, ο «Sully» όπως είναι το παρατσούκλι του, χρίστηκε εθνικός ήρωας από τους Αμερικανούς για το «Θαύμα του Hudson» και η ιστορία του μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη πέρυσι μέσα από την ταινία του Clint Eastwood Sully με τον Tom Hanks στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!