tromaktiko: Θρήνος: Αυτά είναι τα 2 παιδιά που βρήκαν φρικτό και άδικο θάνατο έξω από το Πολυτεχνείο στα Χανιά [photos]

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Θρήνος: Αυτά είναι τα 2 παιδιά που βρήκαν φρικτό και άδικο θάνατο έξω από το Πολυτεχνείο στα Χανιά [photos]



Η 20χρονη Στέλλα από τα Μελίσσια Αττικής και ο 19χρονος Γιάννης από τους...
Αγίους Αναργύρους είναι τα δύο θύματα του τραγικού δυστυχήματος που έχει σοκάρει βαθιά την τοπική κοινωνία των Χανίων.

H 20χρονη ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ο 19χρονος βρισκόταν στην πόλη για διακοπές.



Ο 19χρονος Γιάννης


Η 20χρονη Στέλλα

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 20χρονος οδηγός του οχήματος που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο νέων, πέφτοντας πάνω τους με ιλιγγιώδη -σύμφωνα με μαρτυρίες- ταχύτητα, ενώ εκείνοι έκαναν περίπατο με τον σκύλο τους, λίγο πριν τις 7 το πρωί τις Πέμπτης, στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου.

Ο οδηγός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και υπεβλήθη σε αλκοτέστ από την τροχαία και στην συνέχεια σε τοξικολογικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Χανίων, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Πώς έγινε το δυστύχημα
Στο μεταξύ, άλλοι οδηγοί που βρέθηκαν στο σημείο δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία, έμειναν αρχικά με την -λάθος- εντύπωση πως επρόκειτο για μετωπική σύγκρουση του αυτοκινήτου με μηχανάκι η οποία προκλήθηκε από αδέσποτο σκύλο που πετάχτηκε στη μέση του δρόμου αποσπώντας την προσοχή του οδηγού.

Ωστόσο και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr το κορίτσι μαζί με το σκυλάκι είχαν μπει μέσα στο 24ωρο μίνι μάρκετ που βρίσκεται απέναντι από το Πολυτεχνείο, ενώ το αγόρι περίμενε απ’ έξω για να συνεχίσουν την βόλτα τους, η οποία τελείωσε με τον πιο τραγικό τρόπο μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω.


Τα δύο παιδιά κινούταν πεζά στο πλάι του δρόμου -αφού δεν υπάρχει πεζοδρόμιο στο σημείο- με κατεύθυνση τα Κουνουπιδιανά, όταν, στα 100 μέτρα περίπου από την είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης, έπεσε πάνω τους το αυτοκίνητο.

Τους πέταξε πάνω από 100 μέτρα μακρυά
Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης, τα δύο παιδιά πετάχτηκαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, πάνω από 100 μέτρα μακρυά και με απόσταση πάνω από 40 μέτρα μεταξύ τους. Νεκρό στην δεξιά πλευρά του δρόμου σε πιο κοντινή απόσταση, βρέθηκε και το σκυλάκι.


Παρόλα αυτά, ο 20χρονος οδηγός συνέχισε την πορεία του, η οποία σταμάτησε πάνω σε μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο εκεί από χθες.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες
Για μια τραγική εικόνα κάνει λόγο στο zarpanews.gr, οδηγός οχήματος που βρέθηκε στο σημείο δευτερόλεπτα μετά. «Η κοπέλα ήταν νεκρή, ακριβώς δίπλα στο εικονοστάσι που έχει χτιστεί για θύμα άλλου τροχαίου ενώ ο νεαρός φαινόταν να έχει ακόμα τις αισθήσεις του όταν ήρθε και τον πήρε το ΕΚΑΒ» λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με άλλον μάρτυρα από το αυτοκίνητο ακουγόταν εκκωφαντική μουσική.

Πάγιο αίτημα η δημιουργία κόμβου
Στο μεταξύ, το δυστύχημα επανέφερε στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και φορέων για δημιουργία κόμβου στο σημείο. Με ανακοίνωσή του το Πολυτεχνείο Κρήτης επισημαίνει πως έχει εκπονήσει σχετική μελέτη, την οποία και έχει καταθέσει στις αρμόδιους
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!