tromaktiko: Ο διάπλους της Σκιάθου με σανίδα από πλαστικά μπουκάλια!

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ο διάπλους της Σκιάθου με σανίδα από πλαστικά μπουκάλια!



Τον διάπλου της Σκιάθου, με μια αυτοσχέδια σανίδα θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια, θα κάνουν στις 12 Αυγούστου δύο άτομα από την...
περιβαλλοντική οργάνωση «The Whale Company» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα πλαστικά απορρίμματα.

«Προσκαλέσαμε τον Κάρλος και την Κάρολιν από την διεθνή οργάνωση να συμπεριλάβουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Σκιάθο στην περιοδεία τους, που περιλαμβάνει διαδρομές 26 μιλίων σε 12 χώρες» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», που υλοποιεί από τον περασμένο Μάιο το πρόγραμμα ενάντια στην πλαστική σακούλα ASAP (Active Skiathos Against Plastic bag).

«Η μοναδική τους στάση στην Ελλάδα είναι η Σκιάθος, που είναι και ο έβδομος σταθμός τους μετά από αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία. Οι δύο ακτιβιστές έχουν ήδη καταπλεύσει και είναι έτοιμοι για τον διάπλου με εκκίνηση από την παραλία Κουκουναριές» ανέφερε ο κ. Τζούμας.

Αύριο πάντως, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί στην παραλία «Αχλαδιές» εργαστήριο κατασκευής σανίδας θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια που θα διαθέσει η τοπική εταιρεία ανακύκλωσης, «Ανακύκλωση Σκιάθου- Skiathos Recycling» και τη συμμετοχή του Τοπικού Τμήματος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!