tromaktiko: Επόμενο Ακιντζί: Το ψευδοκράτος είναι μία πραγματικότητα

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Επόμενο Ακιντζί: Το ψευδοκράτος είναι μία πραγματικότητα



Η τουρκοκυπριακή πλευρά ήταν έτοιμη να περπατήσει το τελευταίο μίλι για μια δικοινοτική, διζωνική και ομόσπονδη λύση του...
Κυπριακού αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν, υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Μιλώντας στις εκδηλώσεις του κατοχικού καθεστώτος στα Κόκκινα για να τιμηθούν οι «αγωνιστές της αντίστασης», ανέφερε ότι είτε με λύση είτε χωρίς λύση, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει έχουν μια ειρηνική σχέση και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με την «προεδρία», ο κ. Ακιντζί στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα στο οδόφραγμα Λιμνίτη κατά τη διέλευση των Τ/κ για να μεταβούν στα Κόκκινα, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Η Κύπρος, είπε, είναι αρκετά μεγάλη και για τις δύο κοινότητες και είναι δυνατόν να ζήσουν ειρηνικά αν οι δύο κοινότητες σέβονται τα δικαιώματα η μια της άλλης.

Ανέφερε ότι οι Τ/κ έχουν την ίδια θέληση με τους «αγωνιστές της αντίστασης» πριν 53 χρόνια για να ζήσουν στο νησί υπό συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας, προσθέτοντας ότι οι δύο κοινότητες θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!