tromaktiko: Σχολείο έμεινε... ορφανό από Διευθυντή

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Σχολείο έμεινε... ορφανό από Διευθυντή



«Ορφανό» από διευθυντή παραμένει το ΕΠΑΛ Σκοπέλου. Είναι η μοναδική περίπτωση ...
σχολικής μονάδας στη Μαγνησία, από το σύνολο των 74 γυμνασίων, λυκείων και εργαστηριακών κέντρων, για το οποίο κανείς από τους υποψηφίους διευθυντές δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον στις δηλώσεις προτίμησης που κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, χθες βγήκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της κενής θέσης διευθυντή στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Έως αύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου δίνεται προθεσμία στους εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στον τελικό πίνακα υποψηφίων διευθυντών να υποβάλουν νέα δήλωση προτίμησης. Σε περίπτωση που η θέση παραμείνει κενή, θα γίνει προκήρυξη μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών του νομού.

Ήδη από χθες πάντως, οι 73 νέοι διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό, άρισαν να παραλαμβάνουν σταδιακά τη σκυτάλη στα γυμνάσια, τα λύκεια και τα εργαστηριακά κέντρα από τους προκατόχους τους.

Σήμερα έγινε η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί, και στις 11:30 έγινε και η πρώτη σύσκεψη του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τους νέους σχολικούς διευθυντές.

Στην Πρωτοβάθμια η ανάληψη των καθηκόντων έγινε από τις 8 το πρωί έως και το μεσημέρι.

Με τη διαδικασία αυτή, και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής διευθυντών 7.000 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 157 στη Μαγνησία.

Σημειώνεται ότι ο τελικός αριθμός έγκυρων αιτήσεων υποψηφίων διευθυντών ανήλθε σε 10.321, σε σύνολο 7.062 σχολικών μονάδων. Στη Μαγνησία ο αριθμός των υποψηφίων ανήλθε στους 227 εκπαιδευτικούς (221 ολοκλήρωσαν τη διαδικασία).

Υπεβλήθησαν 4.878 αιτήσεις για 3.656 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 5.443 αιτήσεις για 3.406 σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, βαθμό συνέντευξης από 6 έως 8 συγκέντρωσαν 4.815 υποψήφιοι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ποσοστό 98,71%) και 4.914 υποψήφιοι διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ποσοστό 90,28%). Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας το σύνολο των 112 υποψηφίων αρίστευσε με βαθμούς από 6 έως 8, ενώ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, 6-8 βαθμό πήραν οι 107 από τους 109 υποψηφίους και 2 έλαβαν βαθμό μικρότερο από 6.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση

Η περιφερειακή διευθύντρια κ. Ελένη Αναστασοπούλου χαιρετίζει τους νέους διευθυντές με μήνυμά της:

«Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους που επελέγησαν διευθυντές, με από καρδιάς ευχές για καλή δύναμη στο υπεύθυνο και υψηλών απαιτήσεων έργο που αναλαμβάνουν. Ως διοικητικά και παιδαγωγικά στελέχη, ως πρώτοι μεταξύ ίσων, πρέπει να προάγουν το εκπαιδευτικό έργο, να ενεργοποιούν, να εμπλέκουν και να εμπνέουν, να στηρίζουν και να ενισχύουν τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Να ανακαλύψουν ή να δημιουργήσουν κοινούς στόχους και όραμα με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, γονείς και δασκάλους. Το Υπουργείο Παιδείας και η κοινωνία προσδοκά από τα νέα διοικητικά και παιδαγωγικά στελέχη να συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και να δημιουργήσουν συνθήκες διαμόρφωσης αυριανών πολιτών με δημοκρατικές αρχές, κριτική ικανότητα και υπευθυνότητα».

Η κ. Αναστασοπούλου και συνεργάτες της, ευχαριστούν τους απερχόμενους διευθυντές για το έργο που προσέφεραν και καλωσορίζουν τους νεοεκλεγμένους. Για να βοηθηθούν στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάριο, με την έναρξη του σχολικού έτους, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία των παλαιότερων, τη διάθεση και τις ιδέες των νέων καθώς και εξειδικευμένα στελέχη της εκπαίδευσης.

Τέλος η κ. Αναστασοπούλου ευχαριστεί όλα τα μέλη των διευρυμένων υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής διευθυντών για το δύσκολο και υπεύθυνο έργο που επωμίστηκαν.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!