tromaktiko: Κάτοικοι Καλάμου τώρα: "Καιγόμαστε. Θα θρηνήσουμε θύματα..."

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Κάτοικοι Καλάμου τώρα: "Καιγόμαστε. Θα θρηνήσουμε θύματα..."



Κάτοικοι Καλάμου τώρα: "Καιγόμαστε. Θα θρηνήσουμε θύματα..." φωνάζουν αυτή την ώρα κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αποστόλων που βλέπουν την φωτιά να...
κατεβαίνει προς την παραλία.

Δραματική έκκληση από τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Ωρωπού, Παναγιώτη Πέππα να σπεύσει στην πυρκαγιά του Καλάμου ο στρατός, προκειμένου να βοηθήσει στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής αρχικά για τον έλεγχο της φωτιάς και εν συνεχεία για την κατάβεση της.
"Ζητάμε να επέμβει και ο στρατός να μας βοηθήσει. Να φέρουν γεννήτριες. Θα θρηνήσουμε θύματα", είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοτικός σύμβουλος του Ωρωπού, Παναγιώτης Πέππας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που έκανε δηλώσεις στον αέρα, κόπηκε το ρεύμα στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι κάτοικοι και όπως περιέγραψε, εκτυλίχθηκαν στιγμές πανικού, ενώ παράλληλα ζήτησε εκ νέου να έρθουν γεννήτριες.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:


Σοκάρουν οι εικόνες από τα πύρινα μέτωπα στον Κάλαμο με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη, προκειμένου να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές.

Στις φωτογραφίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο αποτυπώνεται η τραγωδία που εξελίσσεται στο σημείο με τους επίγειες δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στις πελώριες φλόγες. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, το στιγμιότυπο που δείχνει τον πυροσβέστη να δίνει μάχη με τις φλόγες σε απόσταση αναπνοής.

Δείτε τις φωτογραφίες:





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!