tromaktiko: Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου είχε ο ΠτΔ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου είχε ο ΠτΔ



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις περιφερειακές εξελίξεις και συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχετικές με το θέμα διεργασίες σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τη στάση αρχών της Αιγύπτου ως μη Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στις πρόσφατες συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις σχέσεις ΕΕ – Αιγύπτου, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να αναγνωρίζει τον καθοριστικής σημασίας ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αιγύπτιος ομόλογός του συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας και συμφώνησαν όπως συναντηθούν σύντομα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!