tromaktiko: Καταγγελίες για εικόνα εγκατάλειψης στον Πτελεό από την ομάδα «Αιολίς»

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Καταγγελίες για εικόνα εγκατάλειψης στον Πτελεό από την ομάδα «Αιολίς»



Καταγγελίες για εικόνες εγκατάλειψης στον Πτελεό, κάνει η εθελοντική ομάδα «Αιολίς», τονίζοντας ότι δυόμισι χρόνια από την εκλογή ...της νέας Δημοτικής Αρχής και ο Πτελεός μοιάζει να είναι ξεχασμένος.

Σύμφωνα με την εθελοντική ομάδα, το εσωτερικό οδικό δίκτυο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, γεμάτο λακκούβες και μπαλώματα. Οι σχάρες ομβρίων χρειάζονται επισκευή και δημιουργούν προβλήματα με το θόρυβο που κάνουν, ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το δίκτυο ύδρευσης παρουσιάζει σε αρκετά σημεία βλάβες και το νερό τρέχει στους δρόμους. Η ΔΕΥΑ καθυστερεί να επιδιορθώσει τις βλάβες μέχρι και διάστημα πάνω από δύο εβδομάδες με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού.

«Οι δύο χώροι στάθμευσης στην παραλία (Πηγάδι) παραμένουν για χρόνια αδιαμόρφωτοι και κατειλημμένοι σε μεγάλο μέρος τους από τα τρέιλερ των σκαφών. Μπορεί να μιλάμε για την ανάγκη αξιοποίησης της τουριστικής υποδομής στο δήμο μας αλλά όταν ερχόμαστε στο δια ταύτα, μένουμε στα λόγια», τονίζει η εθελοντική ομάδα.

Ο δρόμος που οδηγεί στην πιο πολυσύχναστη παραλία της «Λεύκης» παραμένει σε τραγική κατάσταση, παρά την υπόσχεση του δημάρχου πέρυσι ότι υπάρχουν χρήματα για ασφαλτόστρωση, αλλά μετά τη στρώση σε 100 μέρα το έργο σταμάτησε. Αποτέλεσμα είναι οι λουόμενοι βεβαίως ταλαιπωρούνται καθημερινά και ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα που έχουμε σημαντική προσέλευση επισκεπτών.

Οι περιφερειακοί δρόμοι διασταύρωση Λεύκης – Καραβοτσάκι – Ακτή Παναγιάς και Πιτσάλας παραμένουν χωμάτινοι και σε κακή κατάσταση, παρά το ότι οι δύο αυτοί δρόμοι μπορούν να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του παραλιακού δρόμου και στην καλύτερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Είναι ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να εντάξει αυτούς τους δύο δρόμους στο επίσημο οδικό δίκτυο γιατί ακόμα και σήμερα παραμένουν ως αγροτικοί δρόμοι, ενώ κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την κίνηση των παραλιακών οικισμών.

Το μνημείο «Κάστρο Πτελεού» παραμένει εγκαταλειμμένο και αναξιοποίητο. Ο νυκτερινός φωτισμός δεν λειτουργεί, η πρόσβαση από το δρόμο είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Κυρίως όμως το μνημείο πνίγεται από την άναρχη βλάστηση.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!