tromaktiko: Κύπρος: Οστά αγνοουμένων βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας [video]

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Κύπρος: Οστά αγνοουμένων βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας [video]



Τα σημαντικά ευρήματα, βρέθηκαν σε σημείο δίπλα από το θάλαμο «5» και πλέον οι έρευνες ...
οδηγούν πιο κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο από ό,τι στο Ψυχιατρείο.

Οι ενδείξεις ότι οι μαρτυρίες ήταν αληθείς, φάνηκαν από νωρίς, με τα πρώτα θραύσματα από βόμβες και τα μικρά κομμάτια ενδυμάτων.

Τα πρώτα ευρήματα τα οποία εντοπίστηκαν  είναι σύμφωνα με τίς πρώτες ενδείξεις, προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων από τον βομβαρδισμό του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, από την τουρκική Αεροπορία.

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου θα ετοιμάσει πρόταση που θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατό προς το Υπουργικό Συμβούλιο για πραγματοποίηση ανασκαφής στο σημείο όπου εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά, στο πλαίσιο διερευνητικής ανασκαφής στο χώρο του Ψυχιατρείου Αθαλάσσας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι «οι  Επιστήμονες εντόπισαν τα αντικείμενα, θαμμένα σε βάθος  τριών μέτρων, στον χώρο όπου πιστεύεται βρίσκεται ο ομαδικός τάφος, πίσω από το νεκροτομείο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονταν στο νοσοκομείο, τα σώματα των θυμάτων, τρεις από του οποίους Τουρκούπριοι, τάφηκαν την επόμενη ημέρα, σε  κρατήρα του  Ψυχιατρείου».

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!