tromaktiko: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την 8η σεζόν του Game of Thrones

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την 8η σεζόν του Game of Thrones



«Η 8η σεζόν θα είναι το φινάλε του Game of Thrones, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2018», σε είχαν προειδοποιήσει χαρακτηριστικά το 2015 οι...
παραγωγοί του GOT, David Benioff και Dan Weiss, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τόσο η 7η -Θεός σχωρέστην- όσο και η 8η σεζόν -Αμήν και πότε- θα αποτελούνται από λιγότερα επεισόδια.

Φυσικά και κράτησαν την υπόσχεσή τους -δυστυχώς για όλους εμάς που δεν θέλουμε να τελειώσει το GOT- και τώρα με τον 7ο κύκλο να έχει ρίξει θεαματικά ανατρεπτική πρεμιέρα, περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η στιγμή που η σειρά – φαινόμενο του HBO θα επιστρέψει στην οθόνη μας για το επικό φινάλε της.

Επειδή όμως έχουμε ακόμα αρκετούς μήνες μπροστά μας, πάμε να δούμε αναλυτικά όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τον 8ο και τελευταίο κύκλο του Game of Thrones.

Η πρεμιέρα
Δεδομένου ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο, όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Nikolaj Coster-Waldau aka Jaime Lannister, το πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν δεν θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2018. Όλα δείχνουν πως η πρεμιέρα του θα γίνει είτε μες στο φθινόπωρο του 2018, είτε μες στο 2019.

Τα επεισόδια
Θα είναι -δυστυχώς- ακόμα λιγότερα σε αριθμό από τον 7ο κύκλο, δηλαδή έξι, γεγονός που καθιστά τον τελευταίο κύκλο τον μικρότερο ολόκληρου του GOT.

> Γιατί είναι καλό που η τελευταία σεζόν του GoT θα έχει 6 μόνο επεισόδια

Η διάρκειά τους
«Απ' την αρχή θέλαμε η 8η σεζόν να έχει συνολική διάρκεια 7 ώρες. Τελικά θα διαρκεί 7μιση περίπου ώρες», δήλωσε πρόσφατα ο Benioff. «Παρά το γεγονός ότι τα επεισόδια θα είναι λιγότερα σε αριθμό από τους προηγούμενους κύκλους η διάρκεια τους φαίνεται πως θα είναι μεγαλύτερη. Τα επεισόδια θα διαρκούν 80 ή και περισσότερα λεπτά το καθένα», ανέφερε η παραγωγός μουσικής της σειράς Paula Fairfield.

Οι σεναριογράφοι
Τέσσερις θα αναλάβουν τη συγγραφή του σεναρίου του φινάλε του GOT: Ο Dave Hill το 1ο επεισόδιο, ο Bryan Cogman το 2ο και τα υπόλοιπα τέσσερα θα μοιραστούν οι Benioff και Weiss.

Τα prequel και τα spin – offs του Game of Thrones
Τον Ιούλιο, το HBO επιβεβαίωσε τις φήμες που έδιναν και έπαιρναν εδώ και μήνες για ενδεχόμενο spin – off του GOT, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ότι είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο». Νωρίτερα, τον Ιανουάριο ο διευθυντής προγράμματος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, Casey Bloys είχε μιλήσει ανοιχτά για τη δημιουργία ενός prequel ή sequel της σειράς, κάτι το οποίο όπως είχε τονίσει «δεν αποκλείουν οι παραγωγοί», με τον George R. R. Martin να συμπληρώνει: «Έχω χιλιάδες σελίδες από ψεύτικη ιστορία, αυτήν που οδήγησε στα γεγονότα του Game of Thrones. Οπότε υπάρχει ήδη υλικό και γράφω και επιπλέον».Από την πλευρά του, ο Benioff είχε αποκαλύψει ότι «πιθανότατα θα πρόκειται για spin – off και όχι για prequel και θα αφορά τη ζωή των ηρώων που θα επιβιώσουν στο φινάλε».

Τα πτώματα
«Όταν διάβασα το σενάριο της 8ης σεζόν, έπαθα σοκ. Πιστεύω πως στο τέλος θα υπάρχουν αρκετά πτώματα», εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της η Lena Headey aka Cersei, ενώ από την πλευρά του ο Coster-Waldau δεν δίστασε να αναφέρει ότι «δημοφιλείς, κεντρικοί ήρωες της σειράς θα μεταμορφωθούν σε ζόμπι των White Walkers».

Η αποκάλυψη της αλήθειας για την Dany και τον Jon

Αφού τους είδες επιτέλους να συναντιούνται, να ερωτεύονται και εν τέλει να ερωτοτροπούν στον 7ο κύκλο, ο John Snow και η Daenerys Targaryen θα έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια τους στον 8ο και τελευταίο κύκλο της σειράς. Εκείνος θα μάθει πως δεν είναι Stark, αλλά Targaryen και εκείνη ότι δεν είναι αυτή η διάδοχος του Σιδηρούν Θρόνου, αλλά ο ετεροθαλής αδελφός που δεν γνώριζε ότι έχει. Περιττό να αναφέρουμε ότι όταν μάθουν ότι είναι ετεροθαλή αδέλφια, ένα σφίξιμο στο στομάχι θα είναι το ελάχιστο που θα νιώσουν. Το μόνο σίγουρο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!