tromaktiko: Απίστευτες εικόνες καταστροφής στο Λιμνιώνα και στα Σελήνια Σαλαμίνας από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτες εικόνες καταστροφής στο Λιμνιώνα και στα Σελήνια Σαλαμίνας από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου



Με 2.570 τόνους καύσιμα ήταν τελικά φορτωμένο το μικρό δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» που βυθίστηκε σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό...


Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης από ιδιωτικά συνεργεία και πλωτό σκάφος του Λιμενικού νοτιοδυτικά της Αταλάντης, όπου βυθίστηκε στις 2:45 το δεξαμενόπλοιο, ενώ ήταν αγκυροβολημένο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο χθες, πρωινές ώρες, από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.

Σήμερα το πρωί αεροσκάφος του ΛΣ πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή του συμβάντος, όπου εντοπίστηκε διάσπαρτη ιριδίζουσα ρύπανση κατά τόπους χρώματος καφέ από το σημείο της βύθισης προς τα βόρεια, μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Ψυτάλλειας.

Στο ναυάγιο πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης από συνεργείο δυτών, ενώ έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα.

Τη στιγμή του ναυαγίου στο πλοίο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α' μηχανοδηγός από τα συνολικά έντεκα μέλη. Και οι δύο περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και ρυμουλκό σκάφος και μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, από όπου εξήλθαν καθώς είναι καλά στην υγεία τους.

Ο πλοίαρχος και ο Α' μηχανικός του δεξαμενόπλοιου προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, συνελήφθησαν για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ διορίστηκε πραγματογνώμονας προς εξακρίβωση των αιτιών και συνθηκών του ναυτικού ατυχήματος.


φωτο Βάσω Ανδριανού

Απίστευτες εικόνες καταστροφής καταγράφουν με το φακό τους οι αναγνώστες του Salamina-Press. Η οικολογική καταστροφή προήλθε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ" το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καύσιμα.


φωτο Βάσω Ανδριανού


φωτο Βάσω Ανδριανού


































φωτο Βάσω Ανδριανού


φωτο Αλκυόνη Μιχαηλίδου


φωτο M.L.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!