tromaktiko: Αντικοινωνική Ανάδρομη Αναδρομικότητα

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Αντικοινωνική Ανάδρομη Αναδρομικότητα



Του Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
Αρθρογράφου - Σχολιογράφου
Έχουν άραγε οι ενασχολούμενοι , οι αλληλοδιαπληκτιζόμενοι, τα ΜΜΕ...
τα  Κόμματα, ο ταλαιπωρημένος και αγανακτισμένος λαός αντιληφθεί ότι μέσα σε ένα γενικευμένο μπάχαλο, κοινωνική αποσύνθεση και πολιτική ανυπαρξία, συζητούν περί ... όνου σκιάς- ΟΝΟΣΚΙΑΜΑΧΟΥΝ  για το αν πρέπει να (κατα) δεχτούν να πάρουν αναδρομικά οι ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ  μας;
Τι είδους ηθική, ευαισθησία, φιλότιμο, προσφορά, ανθρωπιά αναζητούν;  Και πού - σε ποιούς χώρους- την  ψάχνουν;
Ας δούμε κάπως ρεαλιστικότερα τα πράγματα:
1. Οι κ. κ Βουλευτές δικαιούνται να πάρουν τα χρήματα που τους επιδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο. (Σ.Σ Το αν αισθάνονται ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα εξατομικεύεται. Κάποιος μπορεί να τα ενθυλακώσει. Άλλος να τα αποποιηθεί. Τρίτος να τα προσφέρει ως δωρεά κ.ο.κ.).
2. Είναι λάθος η τοποθέτηση του κου Αρχηγού  της  Αξ. Αντιπολίτευσης  περί διαγραφής από το Κόμμα εκείνων που θα εισπράξουν τα αναδρομικά. Η ηθική, η ευαισθησία, το φιλότιμο δεν εξαρτώνται από Αρχηγικές /Κομματικές αποφάσεις - απαγορεύσεις!.
3. Δεν είναι μόνον οι εξουσιαστές, αλλά και οι κ. κ Δικαστές που διεκδικούν /δικαιούνται να λάβουν χρήματα.
4.  Ομάδες πολιτών αναμένουν δικαίωση αιτημάτων τους.
Βέβαια ουδείς τους υπολογίζει. (Σ.Σ Μεταξύ μας, καλά τους κάνουν, αυτοί τους οποίους επιλέγουν κάθε φορά για να τους κυβερνήσουν. Αποφάσεις που τους δικαίωσαν σε δικά μας Δικαστήρια δεν λαμβάνονται υπόψη /δεν υλοποιούνται , αφού οι ευρωπαϊκές /κοινοτικές αποφάσεις είναι διαφορετικές και υπερισχύουν εκείνων του ημετέρου προτεκτοράτου. (Αν όμως τους τα  έδιναν, τότε θα τα έπαιρναν).
5. Εδώ και πολλές δεκαετίες υπάρχει (δια)σύνδεση μισθολογική ανάμεσα σε βουλευτές και δικαστές. Γιατί;
6. Ομοίως λειτουργούσαν ... Μισθοδικεία, όπου υπήρχαν αποφάσεις (αυτο) καθορισμού του ύψους των μισθών των δικαστικών, από - δικά τους - Δικαστήρια. Γιατί;
7.Ακούμε πως μειώθηκαν κατά 62% οι βουλευτικές αποζημιώσεις με την κρίση. 62% επί ποίου ποσού, θα μας το πληροφορήσουν;
Γνωρίζουν πόσο μειώθηκαν οι αποδοχές των πενόμενων /αναξιοπαθούντων πολιτών;
8. Με την ευκαιρία της -φημολογούμενης- Συνταγματικής  Αναθεώρησης  θα πρέπει να τεθούν και ζητήματα όπως πχ :
-Ύψους αποδοχών Βουλευτών, Δικαστών, Ανώτατων "λειτουργών" κ. α
- Ισονομίας.
- Κατάργηση των συντάξεων των κ. κ ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ.
Όχι μόνον για να τονιστεί ότι η παρουσία στο Κοινοβούλιο δεν αποτελεί επάγγελμα. Αλλά επειδή το σωστό (δίκαιο και ηθικό .. έστω και μη νόμιμο) είναι να συνταξιοδοτούνται από τον επαγγελματικό τους φορέα (συνυπολογιζομένων των ετών που ήταν βουλευτές).
(Κάποτε έπαιρναν σε 4, μετά σε 8 χρόνια θητείας πλήρη Σύνταξη!).
Υπάρχει και μια θεμελιώδης  κοινωνική διάσταση: Όσοι δεν έχουν εργαστεί, πριν πάνε στο Κοινοβούλιο, να  μην πάρουν καθόλου σύνταξη, ως μη ενταγμένοι σε κάποιον φορέα.
Ακούγεται ίσως "σκληρό", αλλά είναι και δίκαιο και ηθικό, επειδή αποκλείει την επιλογή της πολιτικής- ως επαγγέλματος - από οιονδήποτε άεργο ή τεμπέλη!

ΥΓ Αν δεν αλλάξουν - επί το δικαιότερο, ηθικότερο, εντιμότερο, κοινωνικότερο ,  ανθρωπινότερο  οι κανόνες  του "παιχνιδιού" δεν πρόκειται τα πράγματα να βελτιωθούν.
      Όσο  οι κοινωνίες (και η δική μας ασφαλώς) θα ανέχονται -όταν δεν συνεργούν - τις κραυγαλέες ανισότητες, τις κοροϊδίες, των δημαγωγών, τις αδικίες και τον αχαλιναγώγητο κομματισμό , δεν πρόκειται να δουν/ ζήσουν καλύτερες ημέρες.
       Θα έχουν όμως - ιδίως εμείς εδώ - πολλά θέματα για συζητήσεις και αντιπαραθέσεις !...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!