tromaktiko: Ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς!

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς!



Το 2012, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη έγινε η πρώτη ελληνική ταινία που διαγωνίστηκε ποτέ στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ξεκινώντας μια...
καριέρα που συνεχίστηκε στα φεστιβάλ και τις αίθουσες του κόσμου, συστήνοντας στο διεθνές κοινό ακόμη έναν ιδιοσυγκρασιακό δημιουργό του νέου ελληνικού σινεμά.

Πέντε χρόνια μετά, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, ο «Οίκτος», θα κάνει και αυτή πρεμιέρα στη Γιούτα, στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών εκτός Αμερικής, επικυρώνοντας τη θέση του δημιουργού του ως το αγαπημένο παιδί του αμερικανικού φεστιβάλ.

Ρωτήσαμε τον Μπάμπη Μακρίδη και την παραγωγό Αμάντα Λιβανού τι σημαίνει η επιστροφή τους στο Φεστιβάλ του Σάντανς:

«Η υλοποίηση της ταινίας μας αποτελούσε για πέντε χρόνια μια παράλληλη κρυφή ζωή μέσα στην ζωή. Μια ζωή που μοιράζεσαι με λίγους ανθρώπους, τους συνεργάτες σου.
Οταν έρχεται η στιγμή να αποκαλύψεις την κρυφή αυτή ζωή στους άλλους, στην πραγματική ζωή, θέλεις το μέσο που θα την μεταφέρει να είναι το κατάλληλο. Νομίζω ότι το μέσο που βρήκαμε είναι ότι καλύτερο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.
Επίσης τώρα είμαστε πιο έμπειροι και λιγότερο αγχωμένοι από την πρώτη μας επίσκεψη στο Sundance.
Ξέρουμε ότι θέλει πιο ζεστά ρούχα.»
Μπάμπης Μακρίδης

«Οι άνθρωποι του Sundance αγκάλιασαν την ταινία από την πρώτη στιγμή, δίνοντάς μας μεγάλη χαρά και πίστη ότι παρόλο το σκοτάδι τριγύρω μπορούμε ακόμα να ονειρευόμαστε και να υλοποιούμε ταινίες διαφορετικές και γενναίες. Απ’ ότι φαίνεται ταιριάζουμε, και μας ταιριάζει, η Άγρια Δύση. Ανυπομονούμε για την πρεμιέρα της ταινίας τον Ιανουάριο στα χιόνια.»
Αμάντα Λιβανού.

Ο «Οίκτος» σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου και του Μπάμπη Μακρίδη, αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ' έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι' αυτόν.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Γιάννης Δρακόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κωτούλας, ΜαρίσσαΤριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

Οίκτος του Μπάμπη Μακρίδη | Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης | Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Μπάμπης Μακρίδης | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός | Σκηνογράφος: Αννα Γεωργιάδου | Ενδυματολόγος: Δημήτρης Παπαθωμάς | Ηχος: Στέφανος Ευθυμίου - Λέανδρος Ντούνης - Kacper Habisiak - Marcin Kasińśki | Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης | Μουσική: Mikolaj Trzaska | Η Faliro House παρουσιάζει μια Παραγωγή των: Neda Film, Madants, Beben Films | Συμπαραγωγή: Ιδρύμα Ωνάση, Eurimages, ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Polish Film Institute, ORKA, Foss Production | Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Klaudia Śmieja Beata Rzeźniczek | World Sales: New Europe Film Sales.
Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!