tromaktiko: 7 παραμυθένια χωριουδάκια που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε αν πας στην Ιταλία

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

7 παραμυθένια χωριουδάκια που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε αν πας στην Ιταλία



Στις εξοχές της Τοσκάνης, στις ακτές της Αδριατικής, στις κορυφές των Δολομιτών, επτά υπέροχα ιταλικά χωριουδάκια… ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικα ταξίδια.

Bracciano

Αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω από τις όχθες της ομώνυμης λίμνης, και στεφανωμένο από ένα παραμυθένιο κάστρο του 1470, το μικρούλι Bracciano είναι ένα χάρμα οφθαλμών, ειδικά τα βράδια που τα κιτρινωπά του φώτα καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης.



San Gimignano

Δεκατέσσερις πύργοι υψώνονται προς τον ουρανό, σε μία από τις πιο καρτποσταλικές γωνιές της Τοσκάνης. Τα υπέροχα, μεσαιωνικά δρομάκια του San Gimignano είναι εντελώς απαλλαγμένα από αυτοκίνητα, το δε φημισμένο του κρασί Vernaccia di San Gimignano έχει ένα ολόδικό του μουσείο, σε μια από τις τέσσερις πλατείες του χωριού.



Bagnone

Χτισμένο στις όχθες του ομώνυμου ρέματος, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού των Απέννινων, το Μπανιόνε είναι ένα πανέμορφο χωριό 1.900 κατοίκων, όλο γεφυράκια και πέτρινους δρόμους που ανηφορίζουν προς το μεσαιωνικό του κάστρο.




Alberobello

Τα ολόλευκα σπιτάκια με τους παραμυθένιους τρούλους τους έκαναν την UNESCO να εντάξει ολόκληρο το χωριό στη λίστα με τα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Το μεσαιωνικό Alberobello, στην Απουλία, είναι ολόκληρο ένα υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής –οι ωραιότερες γειτονιές για να βολτάρετε είναι τα «τρουλοσοκάκια» Rione Monti και Aia Piccola.





Montone

Στην καρδιά της πανέμορφης εξοχής της Ούμπρια, ανάμεσα σε απέραντους αμπελώνες και σιτοβολώνες που αντανακλούν το φως του ήλιου, το Μοντόνε είναι ένα υπέροχο χωριό, οχυρωμένο ακόμα πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη.



Positano

Αμφιθεατρικά κτισμένο πάνω από τις ακτές του Αμάλφι, το Ποζιτάνο είναι εκείνο το παραμυθένιο μέρος για το οποίο ο Τζον Στάινμπεκ έγραψε πως «δεν μοιάζει αληθινό όσο είσαι εκεί». Χωριουδάκι της Καμπανίας, δημοφιλής πρωταγωνιστής των φωτογραφιών που κατακλύζουν τα social media, το Ποζιτάνο αγναντεύει από ψηλά τα βαθυγάλαζα νερά της Μεσογείου.




Castelmezzano

Ψηλά στις πλαγιές των Δολομιτών, χτισμένο ανάμεσα σε βραχώδεις σχηματισμούς που κόβουν την ανάσα, το Καστελμετσάνο έχει ιστορία που ξεκινά από τον 10ο αιώνα μ.Χ., και μια από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές σε ολόκληρη την Ιταλία: Το Volo dell’Angelo, που σημαίνει Πτήση του Αγγέλου, στις κορυφές των βράχων του.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!