tromaktiko: Τα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον δεν περιποιείσαι σωστά τον εαυτό σου

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον δεν περιποιείσαι σωστά τον εαυτό σου



«Δεν πρόλαβα, βιαζόμουν», «Βαρέθηκα», «Δεν ήξερα τι να κάνω»...
Οι τρεις πιο κοινές δικαιολογίες της πλειοψηφίας των αντρών όταν πέφτει στο τραπέζι το θέμα του grooming και όλα αυτά που κάνεις λάθος, είτε από άγνοια, είτε από βαρεμάρα, είτε από αμέλεια, όταν φροντίζεις πρόσωπο, σώμα και μαλλιά.

Για να κάνουμε τη ζωή σου λιγάκι πιο εύκολη και την εμφάνισή σου καλύτερη, συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα σημάδια που φανερώνουν ότι κάτι κάνεις σίγουρα λάθος στην περιποίησή σου.

Τα χέρια σου είναι σκασμένα...

Δεν είναι κακό να έχεις κι εσύ μαλακά χέρια -όχι μόνο η κοπέλα σου- και να μην τα αφήνεις να ξηραίνονται σε υπερβολικό βαθμό, να γεμίζουν πληγές και να έχουν τραχιά και άγρια υφή. Ειδικά όταν ο καιρός είναι κρύος, φρόντισε λίγο πριν κοιμηθείς να εφαρμόζεις μικρή ποσότητα από μια ενυδατική κρέμα χεριών, προκειμένου να μειώσεις την ξηρότητα, να ανακουφίσεις το δέρμα σου και να βελτιώσεις την όψη των χεριών σου.

... Τα χείλη σου, επίσης

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα χείλη «ξεφλουδίζουν» λόγω του κρύου και της ξηρής ατμόσφαιρας. Από την άλλη, τους καλοκαιρινούς μήνες, σκάνε και αφυδατώνονται εξαιτίας της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας. Ο μόνος τρόπος για να τα διατηρήσεις απαλά και υγιή, έτοιμα για φίλημα είναι να χρησιμοποιείς lip balm.

Και ένα εύκολο κόλπο για να λειάνεις στη στιγμή τα σκασμένα χείλη σου: αν δεν έχεις στο μπάνιο σου κάποιο scrub/απολεπιστικό προϊόν, ανάμειξε λίγη ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο και τρίψε απαλά τα χείλια σου.

Έχεις μαύρους κύκλους/«σακκούλες»

Οι μαύροι κύκλοι, οι «σακούλες» και τα πρησμένα μάτια οφείλονται σε αρκετούς παράγοντες, από την κληρονομικότητα μέχρι την κακή ποιότητα ύπνου και την κακή διατροφή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή έστω να καμουφλαριστεί. Φρόντισε λοιπόν το πιο ευαίσθητο σημείο της επιδερμίδας του προσώπου σου, επενδύοντας σε μία κρέμα ματιών που θα καταπραΰνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο και θα απαλύνει τις έντονες γραμμές, που τυχόν έχουν σχηματιστεί.

Τα μαλλιά σου είναι ξηρά

Προφανώς κάτι κάνεις λάθος στο λούσιμο: πρώτον, είτε το παρακάνεις με το σαμπουάν, είτε αμελείς το conditioner και δεύτερον, ρίχνεις στα μαλλιά σου ζεστό νερό, που καταστρέφει το pH του κρανίου σου και αφυδατώνει την τρίχα σου.

Η λύση είναι απλή και βρίσκεται κάπου στη μέση: Φρόντισε να μην λούζεσαι καθημερινά -οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν δύο φορές την εβδομάδα-, να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν που να είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου και να μην ξεχνάς το conditioner μετά το λούσιμο.

«Χιονίζει» στο κεφάλι σου

Παρά τα όσα πιστεύεις, η πιτυρίδα, οι ενοχλητικές αυτές νιφάδες στο στα μαλλιά σου, δεν αποτελεί πάντα ένα πρόβλημα που οφείλεται σε γενετική προδιάθεση ή σε κάποια πανάρχαια κατάρα που, κυριολεκτικά, έχει πέσει στο κεφάλι σου, όσο μια κατάσταση για την οποία ευθύνεσαι πολλές φορές εσύ και ειδικότερα, οι συνήθειες περιποίησης που έχεις. Ή καλύτερα που δεν έχεις.

Η λύση; Εξοπλίσου με ένα σαμπουάν με την ένδειξη κατά της πιτυρίδας και σταμάτα να λούζεσαι καθημερινά, γιατί με τον τρόπο αυτό καταστρέφεις το τριχωτό της κεφαλής σου.

Το μούσι σου έχει αρχή αλλά όχι τέλος

Οι Άγγλοι έχουν μία λέξη γι' αυτό το πρόβλημα, neckbeard. Στα ελληνικά μόνο περιφραστικά μπορούμε να σου δώσουμε τη σημασία της λέξης αυτής: Όταν το μούσι δεν σβήνει σωστά στο λαιμό. Για να αποφύγεις το πιο κοινό λάθος των γενειοφόρων αντρών, οφείλεις να γνωρίζεις το εξής: Πρέπει το μούσι σου να πειθαρχεί σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Τα φρύδια σου είναι εκτός ελέγχου

Δύο είναι οι περιπτώσεις που επιβάλλεται το σουλούπωμα των φρυδιών: Πρώτον, αν τα φρύδια σου είναι πυκνά, άγρια και ατίθασα σαν ή αν σμίγουν μεταξύ τους, ο γνωστός σιδηρόδρομος.

Ο καλύτερος τρόπος για να σουλουπώσεις τα φρύδια σου είναι ή με τσιμπιδάκι (αν το κάνεις μόνος σου) ή με κλωστή (αν απευθυνθείς σε κάποια αισθητικό). Και με τα δύο «εργαλεία» -ξυραφάκι δεν χρησιμοποιείς ποτέ, καθώς θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την τριχοφυΐα.- θα πετύχεις ένα ομοιόμορφο, φυσικό αποτέλεσμα, που είναι και το ζητούμενο. Γιατί, κακά τα ψέμματα, ένα φρύδι που βγάζει μάτι ότι είναι βγάλμενο λες και είναι γυναικείο, κανείς δεν θέλει στο πρόσωπό του.

Η αναπνοή σου μυρίζει

Μπορεί η φύση να σε έχει προικίσει με μία γοητευτική οδοντοστοιχία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τρέχει και τίποτα αν παραμελείς την στοματική σου υγιεινή. Η κακοσμία δεν κάνει διακρίσεις και έχει συνήθως δύο αιτίες: ή κάτι πάει στραβά με τα δόντια σου ή δεν τηρείς τους κανόνες υγιεινής (μάλλον συγκλίνεις στο δεύτερο). Βούρτσιζε λοιπόν τα δόντια σου καθημερινά, πρωί και βράδυ και όταν δεν είσαι σπίτι, μάσησε τσίχλα χωρίς ζάχαρη -τα βακτήρια του στόματος τρέφονται και πολλαπλασιάζονται από τη ζάχαρη που καταναλώνεις-, που αυξάνει τη σιελόρροια και με τη σειρά του το σάλιο καθαρίζει το στόμα και απομακρύνει τα βακτήρια. Επίσης, σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, όταν πλένεις τα δόντια σου δεν πρέπει να ξεχνάς να βουρτσίζεις τη γλώσσα σου, ώστε να την καθαρίζεις από τα βακτήρια που αναπτύσσονται στην επιφάνειά της.

Η επιδερμίδα σου ερεθίζεται μετά το ξύρισμα

Κοινώς, μάλλον ξυρίζεσαι εντελώς λάθος. Πρώτον, δεν αποθηκεύεις σωστά το ξυραφάκι αφού το χρησιμοποιήσεις (το ξεπλένεις με νερό, το στεγνώνεις πολύ καλά και τοποθετείς από πάνω το καπάκι του) και αμελείς την αντικατάστασή του (πρέπει να το αλλάζεις μετά από τέσσερις χρήσεις), με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στις λεπίδες βακτήρια και νεκρά κύτταρα.

Δεύτερον, δεν προετοιμάζεις κατάλληλα την επιδερμίδα σου.

Και τρίτον, βάζεις after shave με το που ολοκληρώσεις το ξύρισμα. Προτίμησε ένα balm ή μια ενυδατική κρέμα που να περιέχει αλόη, λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων της. Εν αντιθέσει με το κλασικό after shave που εμπεριέχει οινόπνευμα και θα σε κάνει να ουρλιάξεις από το τσούξιμο και τον πόνο, οι εν λόγω αλοιφές για μετά το ξύρισμα, διατηρούν την επιδερμίδα λεία και απαλή για πολλές ώρες, επουλώνοντας κάθε ίχνος ερεθισμού και κοκκινίλας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!